ua en ru

Мін'юст має намір провести повний аудит пенітенціарних установ

Мін'юст має намір провести повний аудит пенітенціарних установ Фото: глава Мін'юсту України Павло Петренко

Відомство планує залучити міжнародних експертів

Міністерство юстиції України має намір провести повний аудит установ Державної пенітенціарної служби. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив міністр юстиції Павло Петренко.

"Вони (пенітенціарні установи - ред.) всі без винятку збиткові, що є нонсенсом при використанні фактично безкоштовної праці ув'язнених, при отриманні преференцій на комунальні платежі. Ми залучили наших експертів з міжнародних організацій, які працюють в проектному офісі. Ми будемо розширювати їх кількість для того, щоб вони провели повний аудит всіх державних підприємств в системі Пенітенціарної служби", - розповів Петренко.


Він зазначив, що у всіх установах буде проведена реорганізація.

"Буде набрано незалежне управління, незалежні громадянські керівники, які повинні дати нову якість роботи цих підприємств, щоб ув'язнені отримували заробітну плату і мали професію, а держава не втрачала сотні мільйонів гривень на неефективну роботу керівництва цих державних підприємств... Ми залучили до цього процесу міжнародних радників та відповідних міжнародних донорів, які будуть проводити структурну реформу даного сектора", - наголосив Петренко.

Нагадаємо, 18 травня Кабінет міністрів схвалив ліквідацію Пенітенціарної служби.