ua en ru

Крим всі 23 роки був де-факто російської автономією, - Чубаров

Крим всі 23 роки був де-факто російської автономією, - Чубаров Фото: Рефат Чубаров

Чубаров розповів про життя в Криму до окупації

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що 23 роки Крим де-факто у складі української держави був російською автономією. Про це він повідомив в ефірі "Громадського Радіо".

"Останні 23 роки до окупації у нас була класична територіальна автономія, коли були виписані всі закони, щодо повноважень автономії, процедури прийняття рішень таким чином, що всі інструменти управління півостровом були виключно у етнічно одної більшості. Всі ці 23 роки Крим де-факто у складі української держави був російською автономією", - підкреслив Чубаров.


Він також додав, що є членом конституційної комісії.

"Вона працює над внесенням змін і доповнень майже у всі розділи Конституції України. Як на мене, в комісії зібрані професійні юристи. Думаю, в робочу групу, яка буде складатися з членів конституційної комісії, повинні бути залучені експерти з громадського сектору та Меджлісу кримськотатарського народу", - додав він.

Нагадаємо, Україна найближчим часом сформує спір і створить арбітраж для захисту своїх прав, гарантованих Конвенцією ООН по морському праву у зв'язку з російською анексією Криму.