ua en ru

В 2035 році виробництво відновлюваної енергії в Україні зросте до 25%, - Савчук

В 2035 році виробництво відновлюваної енергії в Україні зросте до 25%, - Савчук Фото: Сергій Савчук (kmu.gov.ua)

До 2020 року Україна вироблятиме 11% відновлюваної енергії

Україна має всі підстави збільшити до 2035 року виробництво відновлюваної та теплової енергії до 25%. Про це повідомив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук в ефірі "5 каналу".

"Тема енергоефективності на сьогоднішній день є надзвичайно актуальною та популярною. І свідченням того, що вона є популярною, і це вже давно не гасло, є прийнята енергетична стратегія до 2035 року, яку нещодавно схвалив уряд і якою передбачено виробництво електричної відновлюваної енергії та теплової енергії на рівні 25% в 2035 році. Це дуже високий показник, і це більше, ніж у два рази, ніж ми запланували національним планом дій до 2020 року - на рівні 11%", - заявив Савчук.

За його словами, інвестиції в Україну заходять зі всього світу, в тому числі і від українських підприємців.

"Це бізнес, який повинен початися в Україні - не для олігархів, а це малий і середній бізнес", - повідомив глава Держагентства.

Він також зазначив, що згідно з даними Міжнародного енергетичного агентства, яке знаходиться в Парижі, в 2015 році інвестиції в поновлювані джерела енергії перевершили інвестиції в традиційні джерела енергії.

Нагадаємо, швейцарські інвестори планують вийти на ринок сонячної енергетики України.