ua en ru

Швейцарські інвестори планують вийти на ринок сонячної енергетики України

Швейцарські інвестори планують вийти на ринок сонячної енергетики України Фото: зустріч керівництва Держенергоефективності з компанією Designergy (saee.gov.ua)

Компанія Designergy планує вийти на ринок України, вона виробляє дахи із інтегрованими сонячними панелями

Швейцарські інвестори планують увійти на ринок сонячної енергетики України з власною інноваційною технологією. Про це заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає прес-служба відомства.

Він зустрівся з представниками швейцарської компанії Designergy, що займається виробництвом та встановленням дахів із інтегрованими сонячними панелями.

У місті Сміла на Черкащині компанія планує реалізувати пілотний проект із реконструкції даху комбінату "Дніпро", що передбачає встановлення сонячних панелей за технологією TCR system.

"Її унікальність полягає у забезпеченні високої термоізоляції будівлі, водонепроникності даху і можливості виробляти електроенергію з енергії сонця, а також здійснювати її відпуск у мережу за "зеленим" тарифом", - говориться в повідомленні.

Савчук заявив, що в Україні є значні можливості для виробників сонячних панелей.

"Мова йде не лише про сприятливі кліматичні умови, а й удосконалене законодавче поле. Зокрема, за участю Держенергоефективності розроблено та парламентом прийнято закон, яким встановлено та прив’язано до курсу євро "зелений" тариф на "чисту" електроенергію, вироблену сонячними панелями на дахах та фасадах підприємств. Прив’язка до курсу євро дозволяє нівелювати ризики інфляції", - сказав Савчук.

В Держенергоефективності повідомили, що Designergy вивчає можливість виходу на ринок використання сонячних панелей приватними домогосподарствами. Крім цього, інвестори зацікавлені налагодити виробництво TCR systems безпосередньо в Україні.

Нагадаємо, раніше Савчук повідомив, що за 6 місяців 2017 року в Україні введено 126,5 МВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, що працюють за "зеленим" тарифом.