ua en ru

Поліція в 2016 депортувала з України 14 "злодіїв в законі"

Поліція в 2016 депортувала з України 14 "злодіїв в законі" Фото: Вадим Троян

Вони мають відношення до Росії

Національна поліція депортувала з території України 14 "злодіїв в законі" у 2016 році. Про це повідомив виконуючий обов`язки голови Національної поліції України Вадим Троян у Facebook.

"За цей рік Національна поліція видворила з України 14 "злодіїв у законі". Усі зі "стажем" відбутого покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Сумарний термін на всіх, якщо додати - більше 120 років за ґратами"

За словами Трояна, депортовані злодії пов'язані з Росією і становлять велику небезпеку для суспільства.

"Злочинні співтовариства з російським корінням активно прагнуть поширити свій вплив за кордон і налагодити транснаціональні зв'язки. Всі вони прагнуть збільшити частку легальної економічної діяльності. А їхні лідери намагаються дистанціюватися від злочинного середовища і увійти до органів державної влади. "Злодії в законі" об'єднують навколо себе кримінальні групи і осіб з кримінальним минулим, щоб здійснювати злочини на окремих територіях, починаючи від кишенькових крадіжок і закінчуючи рейдерськими атаками на великі підприємства", - додав Вадим Троян.

Підсумки року по "злодіям у законі". За цей рік Національна поліція видворила з України 14 «злодіїв у законі». Усі зі «стажем» відбутого покарання за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Сумарний термін на всіх, якщо додати, – більше 120 років за ґратами). Тенґо Гальський, Дато Табольскій, якого коронували ще в 1997 році, Цруці, Курша і Лазар, зірка youtube Рафік Єреванський, Каха Тбіліський, який більше 15 років просидів в одиночній камері, та інші прибули до нашої країни з метою дестабілізувати ситуацію на вулицях і отримати контроль над різними сегментами кримінального світу. Всі вони короновані в Росії і підконтрольні російським «злодіям у законі», якими безпосередньо керує ФСБ. Уже довгий час російська організована злочинність займає перше місце в світі, випередивши за небезпечністю й жорстокістю італійську та мексиканську мафію. Тому боротьба зі «злодіями в законі» – це не внутрішня проблема України, це проблема всього світу. Під егідою Генсекретаріату Інтерполу функціонує проект «Міленіум», покликаний припиняти діяльність транснаціональної Євразійської організованої злочинності, зокрема «злодіїв у законі», які займають вище становище в злочинній ієрархії. Злочинні співтовариства з російським корінням активно прагнуть поширити свій вплив за кордон і налагодити транснаціональні зв'язки. Всі вони здійснюють спроби розширення економічної основи і прагнуть збільшити частку легальної економічної діяльності. А їхні лідери намагаються дистанціюватися від злочинного середовища і увійти до органів державної влади. «Злодії в законі» об'єднують навколо себе кримінальні групи і осіб з кримінальним минулим, щоб здійснювати злочини на окремих територіях, починаючи від кишенькових крадіжок і закінчуючи рейдерськими атаками на великі підприємства. Видворивши цих 14 осіб, ми не дали їм можливість створювати тут банди, а також перекрили зовнішній контроль з боку агресора. Одним із кроків у вирішення цієї проблеми є прийняття так званого закону про «злодіїв у законі». А ще введення кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону. Адже вони можуть хоч 20 раз перетнути кордон, а отримають тільки штраф. Наприклад, в тій же РФ, якщо перетнув незаконно кордону вдруге, то настає кримінальна відповідальність. Ми будемо продовжувати цю роботу, адже «злодіям у законі» немає місця на нашій землі. Дякую за роботи усій нашій команді! Слава України!

Опубліковано Vadim Troyan 26 грудня 2016 р.

Нагадаємо, У МВС відзначають зниження загальних показників злочинності по Україні.