ua en ru

Майже 16 тис. автомобілів перебувають в Україні з порушенням терміну транзиту, - ДФС

Майже 16 тис. автомобілів перебувають в Україні з порушенням терміну транзиту, - ДФС Фото: ДФС

На даний момент розробляється механізм боротьби з цим негативним явищем

Близько 16 тис. автомобілів знаходяться на території України з порушенням терміну транзиту. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"В кінці вересня 11 тис. автомобілів перебували на території України з порушенням терміну транзиту - в даний час їх кількість збільшилася до 15 752 автомобілів", - сказав заступник голови департаменту організації митного контролю ДФС Євген Сафонов.

Він зазначив, що ДФС фіксує кожен автомобіль, який знаходиться в митному режимі на території України: тимчасове ввезення або режим транзиту.

За його словами, на даний момент розробляється механізм боротьби з цим негативним явищем. Відзначається, що ДФС підготувала пропозиції щодо внесення змін до законодавства України.

"Ми пропонуємо: якщо громадянин України хоче тимчасово ввезти на територію України транспортний засіб з іноземною реєстрацією: по-перше, цей транспортний засіб повинен бути на обліку в іноземній державі. По-друге, громадянин України повинен мати технічний паспорт автомобіля, на якому" в'їжджає в Україну. Ми також запропонували, щоб громадянин України заповнював митну декларацію та декларував свій автомобіль у режимі тимчасового ввезення. При цьому йде щомісячна сплата грошових коштів у державний бюджет України - відсоток від суми митних платежів ", - пояснив Сафонов.

Нагадаємо, в результаті реалізації експерименту на митниці, спрямованого на модернізацію інфраструктурних об'єктів за 8 місяців 2016 року митниці-учасниці експерименту направили на реконструкцію та ремонт доріг 854 млн грн.