ua en ru

Митниця в 2016 направила на ремонт доріг понад 850 млн гривень

Митниця в 2016 направила на ремонт доріг понад 850 млн гривень Фото: на ремонт доріг митниці направили понад 0,8 млрд гривень

Найбільші надходження були від Київської, Львівської та Чернівецької митниць

В результаті реалізації експерименту на митниці, спрямованого на модернізацію інфраструктурних об'єктів за 8 місяців 2016 року митниці-учасниці експерименту направили на реконструкцію та ремонт доріг 854 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Згідно з повідомленням, у "дорожній експеримент" взяли участь Волинська, Одеська, Чернівецька, Львівська області та Київ.

"Найбільшу ефективність в цьому році продемонстрували Київська міська, Львівська та Чернівецька митниці - за січень-серпень на ремонт доріг було спрямовано відповідно 313 млн гривень, 283 млн гривень і 158 млн гривень", - повідомляє прес-служба відомства.

Всього з початку експерименту у спеціальні фонди на поточний ремонт автомобільних доріг спрямовано понад 1,4 млрд гривень.

З вересня минулого року в Україні реалізується безпрецедентний експеримент, спрямований на розвиток інфраструктури зазначених регіонів. Суть його полягає в тому, що 50% від суми перевиконання планових щомісячних митних платежів направляється у спеціальні фонди відповідних регіональних бюджетів. Пілотний проект торкнувся спочатку Одеської, Волинської, Львівської і Чернівецької областей, а в січні цього року до нього приєднався Київ.

Нагадаємо, в травні цього року Львівська митниця залучила понад 100 млн гривень на ремонт доріг.