ua en ru

Більше 10 відомих компаній хочуть брати участь в управлінні ГТС України, - Порошенко

Більше 10 відомих компаній хочуть брати участь в управлінні ГТС України, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (прес-служба АПУ)

Президент зазначив, що уряд уже ухвалив відповідні важливі рішення

Більше десятка всесвітньо відомих компаній заявили про своє бажання брати участь в управлінні газотранспортною системою України. Про це президент Петро Порошенко сказав під час зустрічі за підсумками участі у Мюнхенській безпековій конференції з представниками ЗМІ, повідомляє прес-служба глави держави.

"Робота проведена дуже велика. НАК "Нафтогаз" найняв радника, який готує пропозицію щодо управління газотранспортною системою України у повній відповідності до міжнародних правил, прозоро", - наголосив він.

Порошенко також повідомив, що "вже більше десятка всесвітньовідомих компаній заявили про своє бажання брати в цьому участь".

При цьому президент зазначив, що уряд уже ухвалив відповідні важливі рішення.

"І коли ми визначимо коло компаній, які зможуть забезпечити транзит газу, забезпечити ефективну модернізацію газотранспортної мережі і забезпечать найбільшу вигоду для Української держави щодо експлуатації газотранспортної системи, та (компанія - ред.) і переможе. Я впевнений, що в напрямку цього зроблено дуже і дуже багато", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сім партнерів, котрі представляють відомі в Європі газові консорціуми, зацікавилися участю в спільному управлінні українською газотранспортною системою (ГТС).