ua en ru

Участю в управлінні ГТС зацікавилися сім міжнародних партнерів, - Кістіон

Участю в управлінні ГТС зацікавилися сім міжнародних партнерів, - Кістіон Фото: засідання робочої групи з пошуку партнерів ГТС (www.facebook.com/volodymyr.kistion)

Серед партнерів компанії з Бельгії, Франції, Польщі

Сім партнерів, котрі представляють відомі в Європі газові консорціуми, зацікавилися участю в спільному управлінні українською газотранспортною системою (ГТС). Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон за результатами засідання робочої групи.

За його словами, перші інтерв'ю із компаніями, що надіслали свої пропозиції Україні, відбудуться протягом 21-22 лютого.

"Маємо сім зацікавлених партнерів, двоє з яких представляють відомі в Європі газові консорціуми. Свій інтерес увійти в спільне управління національною ГТС висловили Бельгія, Франція, Голландія, Польща, Словаччина, Іспанія, Італія, Румунія, Греція та Німеччина", - зазначив Кістіон.

Провели перше засідання робочої групи, яку Уряд України уповноважив провести попередні консультації з міжнародними опера...

Опубліковано Володимир Кістіон 9 лютого 2018 р.

Також, за його словами, паралельно до 1 березня 2018 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості України чекає пропозиції від інших компаній, які з тих чи інших причин не встигли подати свої пропозиції до 1 лютого.

"Після перемовин, робоча група сформує пропозиції до умов конкурсу і запропонує їх на розгляд уряду і Верховної Ради для проведення прозорого пошуку надійного міжнародного партнера для Магістральних газопроводів України.

Нагадаємо, під час візиту до Австріі у четвер, 8 лютого, президент України Петро Порошенко запросив австрійські компанії подавати пропозиції на спільне управління українською газотранспортною системою (ГТС).