ua en ru

Із 1 січня головування в Євросоюзі перейшло до Болгарії

Із 1 січня головування в Євросоюзі перейшло до Болгарії Фото: прапор Європейского Союзу (pixabay.com)

Ця балканська країна має відстоювати єдність ЄС у кризові часи Brexit та масової міграції

Із 1 січня 2018 року головування в Раді Європейського Союзу переходить до Болгарії. Країна, яка досі має серйозні проблеми з незалежністю судів, свободою ЗМІ та корупцією, має відстоювати єдність ЄС у кризові часи Brexit та масової міграції, передає DW.

Зазначено, що для Болгарії президентство в Раді Євросоюзу досить великий виклик.

"Перемовини щодо Brexit, продовження непростої дискусії про спільну політику ЄС у питаннях біженців та міграції, підготовка кошторису Євросоюзу на період із 2020 року - це лише три важкі завдання, які стоять перед Софією", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що міністр Ліляна Павлова, яка відповідає в уряді Болгарії за головування в Раді ЄС, представила в парламенті країни та в Європарламенті відповідну програму.

Запорукою успішного головування вона назвала політичний консенсус, діалог та порозуміння. Збереження єдності та стабільності ЄС є найголовнішими завданнями для Софії, заявила Павлова. Окрім цього, пріоритетними питаннями є майбутнє європейської молоді, яке, за її словами, прямо залежить від того, яким буде бюджет ЄС у 2020 році та чим завершаться переговори щодо виходу Великобританії з Євросоюзу.

Серед інших питань, у яких в болгарському уряді прагнуть просунутися - перспектива членства для країн Західних Балкан, безпека і стабільність ЄС із огляду на біженців та міграцію, спільна європейська оборона та економічне зростання з акцентом на єдиному європейському цифровому ринку та деякі інші.

Нагадаємо, раніше президент Франції Еммануель Макрон у своєму першому новорічному зверненні до нації як глава держави пообіцяв продовжувати реформи і заявив, що 2018 рік буде вирішальним у боротьбі за єдину Європу.