ua en ru

Макрон вважає 2018 рік "вирішальним" у боротьбі за єдину Європу

Макрон вважає 2018 рік "вирішальним" у боротьбі за єдину Європу Фото: Еммануель Макрон (twitter.com/EmmanuelMacron)

Президент Франції виступив із першим новорічним зверненням

Президент Франції Еммануель Макрон у своєму першому новорічному зверненні до нації як глава держави пообіцяв продовжувати реформи і заявив, що 2018 рік буде вирішальним у боротьбі за єдину Європу. Про це повідомляє Оuest-France.

Він закликав прихильників Євросоюзу надати нової сили європейському проекту в новому році та заявив, що жителі країн ЄС на голосуваннях мають висловити свою думку з приводу їхнього бачення майбутнього Європи.

"Для Європи 2018 рік буде вирішальним. Ви знаєте, що я повністю занурений у цю битву, оскільки я вірю, що Європа - це благо для Франції, що Франція не зможе досягти успіху без сильної Європи", - сказав Макрон.

На його думку, економічний, соціальний і науковий потенціал дасть змогу Євросоюзу стати силою і на рівних із Китаєм і США відстоювати свої цінності.

"Я потребую вас, щоб зробити цей європейський ривок, і хочу, щоб ми не поступилися нічим ні націоналістам, ні скептикам", - заявив президент Франції.

Він додав, що Франція продовжить приймати біженців і допомагати їм, однак вона не в змозі прийняти всіх.

Також Макрон пообіцяв продовження реформ і закликав громадян до єдності.

Нагадаємо, 30 грудня президент Франції Еммануель Макрон підписав три закони, які стосуються суперечливої податкової реформи та реалізації інших важливих пунктів його передвиборної програми.