ua en ru

"Золотий" iPhone 5S стане драйвером продажів Apple в Китаї

Бюджетному смартфону iPhone 5C від Apple пророкували успіх на китайському ринку. Він пропонується на більш вигідних умовах, ніж його побратим-флагман. Крім того, 5C випускається у п'яти кольорах. Але може так статися, що Apple знадобиться тільки один колір, щоб змусити розщедритися китайців, які ганяються за статусними речами, і лише одна модифікація топового 5S може задовольнити цій умові - йдеться про "золоту" модель.

Бюджетному смартфону iPhone 5C від Apple пророкували успіх на китайському ринку. Він пропонується на більш вигідних умовах, ніж його побратим-флагман. Крім того, 5C випускається у п'яти кольорах. Але може так статися, що Apple знадобиться тільки один колір, щоб змусити розщедритися китайців, які ганяються за статусними речами, і лише одна модифікація топового 5S може задовольнити цій умові - йдеться про "золоту" модель, передає "Росія 24".

Фотогалерея: "iPhone 5S і iPhone 5C надійшли до продажу"

У той час як європейські клієнти "яблучної" компанії виявляють інтерес майже рівною мірою до всієї доступної палітри кольорів 5S, для Піднебесної "золото" відіграє особливу роль.

"Гаджети в "золотих" корпусах надзвичайно популярні серед преміум-сегмента, - коментує аналітик IDC у ​​Китаї Джеймс Ян. - Не дивно, що деякі вендори використовують подібний дизайн".

Покупці дорогих пристроїв часто розцінюють гаджети як прикраси, предмет стилю. Часто на вулицях Пекіна можна знайти магазини, які торгують мобільниками в корпусах "під золото" або чохлами, виконаними в такому кольорі. Звичайно, вони зроблені не зі справжнього золота, хоча вироби з натурального металу також існують.

"Китайці - яскраві представники "іміджевої" культури", - пише Ян. - У сегменті споживчої електроніки цей феномен найбільш яскраво виявляється". У Китаї "золотий" iPhone 5S коштує 5,288 тис. юанів (864 дол.). Новинка вже стала хітом продажів у Китаї та Гонконгу, модель була розпродана за попереднім замовленням за лічені хвилини.

Як пише китайська газета Sina Tech, "на сьогоднішній день iPhone 5S в "золотому" виконанні без контракту був повністю розпроданий у Саньлітуні, Пекіні, Ванфуцзині і Джоє". "Золотий" iPhone 5S став найпопулярнішим варіантом смартфона в Піднебесній", - наголошує Sina Tech.

"Золотий" iPhone 5S стане драйвером продажів Apple в Китаї

"Золотий" iPhone, схоже, популярний і в Росії. Офіційно старт продажів у РФ ще не оголошений, проте видання The Wall Street Journal пише, що особливо "трендові" москвичі скуповують "золоті" iPhone 5S, привезені із сусідніх європейських країн, втридорога. У коментарі американській газеті представник онлайн-магазину doniphone.ru Володимир Бояринов заявив, що до них надходить безліч дзвінків від молодих жінок у віці близько 25 років, що бажають придбати iPhone 5S в "золотому" корпусі. За словами Бояринова, вартість апаратів їх не цікавить.

Нагадаємо, в Китаї у 2014 р. буде відвантажено близько 450 млн смартфонів. Згідно з даними аналітичної компанії International Data Corporation (IDC), це на 25 % більше, ніж передбачуваний показник нинішнього року.

Як повідомлялося, собівартість флагманського смартфона від Apple - iPhone 5S - складає 199 дол.

Apple - американська компанія, яка займається виробництвом програмного забезпечення, персональних комп'ютерів, аудіоплеєрів і телефонів. Реалізує частину своєї продукції через власну мережу магазинів, які розташовані у США, Канаді, Великій Британії, Японії та інших країнах. На компанію працюють близько 60,4 тис. осіб.