ua en ru

"Яндекс" планує залучити 1 млрд дол в рамках IPO на NASDAQ

Вихід "Яндекса" на NASDAQ найімовірніше, відбудеться вже в червні.Організаторами розміщення виступлять Deutsche Bank, Morgan Stanley і Goldman Sachs. Компанія планує залучити 1 млрд дол
"Яндекс" вибрав андеррайтерів для розміщення на NASDAQ, яке відбудеться цього року. Про це в суботу пише Bloomberg з посиланням на власні джерела, "знайомі з ситуацією".
За словами співрозмовників агентства, компанія може розміститися вже в червні. А банками - організаторами IPO компанії виступлять Deutsche Bank і Morgan Stanley. Джерело в великому інвестбанку додає, що крім іншого до числа організаторів увійде Goldman Sachs, який допомагав при проведенні IPO Mail.ru Group. Всього в результаті розміщення компанія планує залучити близько 1 млрд дол У самому "Яндексі" цю інформацію не коментують.
"Яндекс" двічі планував виходити на NASDAQ, але двічі змінював свої плани.Про те, що компанія повернулася до ідеї проведення IPO і розглядає можливість розміщення на міжнародній біржі у другому півріччі наступного року, РБК daily розповіли кілька джерел у великих інвестбанках та інтернет-компаніях.
За їх словами, влітку 2010 року компанія зустрічалася з декількома банками і попередньо обговорювала перспективи IPO на NASDAQ.
"У рамках зустрічей був озвучений потенційний обсяг пакета - близько 20%, який буде проданий на біржі в рамках додаткової емісії", - говорить одне з джерел. Чи готовий хтось із нинішніх акціонерів компанії розлучитися зі своїми акціями, поки невідомо.
За словами одного зі співрозмовників РБК daily, "компанія уважно стежила за процесом виходу на біржу ще одного інтернет-гравця - компанії Mail.ru Group". "Очевидно, що він може підігріти інтерес західних інвесторів до російського сегменту", - говорить джерело.