ua en ru

"Укрзалізниця" у 2011 р. повністю розрахується з Deutsche Bank AG, - гендиректор "Укрзалізниці"

"Укрзалізниця" у жовтні поточного року здійснить останній платіж за кредитом, наданим Deutsche Bank AG у 2004 році. Така інформація стала відома під час зустрічі генерального директора "Укрзалізниці" Володимира Козака та представників Deutsche Bank AG, що відбулася 6 червня 2011 року у м. Києві, передає прес-служба "Укрзалізниці".
"Наразі відбувається позитивна динаміка грошових надходжень. Важливим фактором для фінансистів є початок реформування залізничного транспорту України. Зокрема, вже на розгляд у Кабінет міністрів України спрямовані відповідні законодавчі акти. Боргові навантаження "Укрзалізниці" зменшаться з 2013 року. Усі ці чинники мають у найближчому майбутньому зробити залізничний транспорт привабливим для інвестицій", - повідомив банкірам Козак.
Враховуючи позитивний досвід співпраці, під час зустрічі представникам Deutsche Bank AG було запропоновано розглянути можливість на конкурсних засадах взяти участь у кредитуванні програми модернізації в сумі до 1 млрд дол. Зі свого боку, банкіри погодилися надати пропозиції варіантів кредитних програм.
Нагадаємо, Deutsche Bank AG надав кредит у розмірі 700 млн дол. "Південно-Західній залізниці". Кредитні ресурси були надані під державні гарантії, гарантійна угода була підписана 18 жовтня 2004 року Кабінетом міністрів України в особі міністра фінансів України.
Згідно з кредитним договором, кредит призначався для фінансування проектування і будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу через річку Дніпро в м. Києві.
Кредитні ресурси були залучені на 7 років і отримані у жовтні та листопаді 2004 р. двома траншами по 350 млн дол.