ua en ru

"Укрзалізниця" повністю розрахувалася за кредит у розмірі 700 млн дол., залучений у 2004 р

Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") у жовтні 2011 р. повністю розрахувалася за кредит у розмірі 700 млн дол., який був наданий Deutsche Bank AG.
Кредит був використаний на будівництво залізнично-автомобільного мостового переходу через р. Дніпро в Києві. Кредитні ресурси були залучені на 7 років за відсотковою ставкою ЛІБОР+ 6,5% річних.
У межах проекту будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу виконані роботи з влаштування залізничної складової мосту, естакад правобережного і лівобережного підходів та Березняківського шляхопроводу, а також автомобільного проїзду з лівого на правий берег та з правого на лівий виконані.
У 2010 р. було відкрито рух залізничного транспорту, зупиночний пункт "Лівий берег" та автомобільний рух з лівого на правий берег Дніпра. У І півріччі 2011 р. здійснено відкриття автомобільного руху у зворотному напрямку з заїздом зі сторони Конча-Заспи та автомобільний заїзд зі сторони мосту ім. Є.О. Патона на лівий берег. 23 серпня 2011 р. відбулось відкриття автомобільного з'їзду на Наддніпрянське шосе у напрямку Конча-Заспи та повного двостороннього руху мостовим переходом.