ua en ru

"Укрзалізниця" почала повертати поїзди Hyundai на маршрути

Сьогодні, 29 квітня 2014 р., було відновлено курсування денного швидкісного поїзда № 156/155 сполученням "Київ - Харків - Київ" виробництва компанії Hyundai Rotem.

Сьогодні, 29 квітня 2014 р., було відновлено курсування денного швидкісного поїзда № 156/155 сполученням "Київ - Харків - Київ" виробництва компанії Hyundai Rotem. Про це повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

"Із Києва він вирушив за діючим графіком о 6:20 і прибув до Харкова за розкладом о 10:56. Зворотно із Харкова поїзд Інтерсіті + вирушить о 18:43 і прибуде до Києва о 23:21. Поїзд № 156/155 зупиняється по станціях "Дарниця", "Миргород" та "Полтава-Київська", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають в "Укрзалізниці", попередньо була здійснена модернізація цього рухомого складу та проведені випробування на маршрутах "Київ - Харків", "Київ - Львів", "Київ - Дніпропетровськ" та "Київ - Донецьк". Як повідомив голова представництва Hyundai Сorporation в Україні Юн Сук Чой, до роботи були задіяні 16 корейських фахівців, серед яких зварники, проектанти, група технічного обслуговування. У ході модернізації укріпили несучі конструкції поїзда.

"Модернізація решти 9 електропоїздів виробництва Hyundai Rotem ще триває. Українські фахівці спільно з корейськими усувають несправності, які призвели до призупинення курсування електропоїздів. Рухомий склад повертатиметься на маршрути поступово. Модернізацію усіх електропоїздів планують закінчити до кінця липня. Ремонтні роботи відбуваються за рахунок виробника в рамках гарантійного обслуговування", - додають у прес-службі.

Раніше "Укртрансінспекція" підтвердила факти експлуатації електропоїздів Hyundai з технічними несправностями.

26 березня 2014 р. Генеральна прокуратура України порушила справу за фактом експлуатації небезпечних електропоїздів Hyundai.

Нагадаємо, 12 лютого 2014 р. було тимчасово призупинено експлуатацію 10 електропоїздів виробництва Hyundai Rotem у зв'язку з проведенням технічного огляду поїздів виробництва Hyundai Rotem за участю корейських фахівців.