ua en ru

ГПУ порушила справу за фактом експлуатації небезпечних електропоїздів Hyundai

Генеральна прокуратура України порушила справу за фактом експлуатації небезпечних електропоїздів Hyundai.

Генеральна прокуратура України порушила справу за фактом експлуатації небезпечних електропоїздів Hyundai. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Під час перевірки дотримання вимог законодавства щодо виконання державної цільової програми проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту виявлено правопорушення. Зокрема, мова йде про те, що державне підприємство "Південна залізниця" в 2010 р. придбало 10 електропотягів HRCS2 Hyundai Rothem (Корея) вартістю 307 млн дол., які в подальшому передала державному підприємству "Українська швидкісна залізнична компанія".

Встановлено, що вказані електропоїзди експлуатувалися з технічними несправностями, за наявності яких використання рухомого складу заборонено, оскільки це створювало загрозу для людей.

Однак, всупереч вимогам законодавства ДП "Українська залізнична швидкісна компанія" більше року надавало послуги з перевезення пасажирів електропоїздами HRCS2 Hyundai Rothem без ліцензії.

За цим фактом ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного чи повітряного транспорту).