ua en ru

Укртрансінспекція підтвердила факти експлуатації електропоїздів Hyundai з технічними несправностями

Укртрансінспекція у ході перевірки підтвердила факти експлуатації "Української залізничної швидкісної компанії" електропоїздів Hyundai з грубими порушеннями правил технічної експлуатації залізниць України.

Укртрансінспекція у ході перевірки підтвердила факти експлуатації "Української залізничної швидкісної компанії" електропоїздів Hyundai з грубими порушеннями правил технічної експлуатації залізниць України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

За повідомленням Укртрансінспекції, допущені посадовими особами держпідприємства "Українська швидкісна залізнична компанія" порушення правил технічної експлуатації залізниць України створили небезпеку для життя людей, загрозу безпеки руху та забруднення навколишнього середовища.

Крім цього, як зазначається, перевіркою встановлено, що з травня 2012 р. всупереч вимогам законодавства держпідприємство "Українська швидкісна залізнична компанія" більше року надавала послуги з перевезення пасажирів електропоїздами HRCS2 Hyundai Rothem без ліцензії.

Нагадаємо, що за фактом експлуатації електропоїздів Hyundai з технічними несправностями ГПУ розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 276 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту).

Державне підприємство "Південна залізниця" в 2010 р. придбало 10 електропотягів HRCS2 Hyundai Rothem (Корея) вартістю 307 млн дол., які в подальшому передала державному підприємству "Українська швидкісна залізнична компанія".

У свою чергу Hyundai Rotem заявлила, що проблеми з потягами компанії не пов'язані з кліматичними умовами в Україні і що причиною зняття з рейсів проїздів Нyundai стали проблеми в кузовах - в них були виявлені невеликі тріщини.