ua en ru

"Укрзалізниця" випробовує систему GPS-навігації, якою планує обладнати локомотиви

"Укрзалізниця" з 20 лютого 2012 р. розпочала випробування GPS/GPRS систем, якими в майбутньому будуть обладнані усі локомотиви, передає прес-служба компанії.

Для випробувальних робіт ДП "Оризон-Навігація" та підприємство "Беніш GPS" обладнають системами 8 електровозів серії ВЛ-80 Одеської та Південно-Західної залізниць (по 4 - кожне підприємство). Підприємство "Хартеп" обладнає своїми приладами 2 електровози серії ВЛ11 на Південної залізниці.

Передача інформації буде здійснюватись за допомогою технології GPRS через канали операторів мобільного зв'язку КиївСтар GSM та МТС.

Для контролю за проведенням випробувань визначені робочі місця фахівців головних управлінь "Укрзалізниці" та в службах локомотивного господарства Одеської, Південно-Західної та Південної залізниць будуть встановлені АРМ для визначення позиціювання локомотивів обладнаних пристроями GPS на електронній схемі.

Передбачено, що випробування триватимуть до середини березня поточного року і за його підсумками буде прийнято рішення щодо обладнання 1,1 тис. електровозів системами GPS/GPRS.

"Загалом, інформація щодо місцезнаходження локомотивів у реальному часі - перший крок до створення єдиної електронної карти залізниць, що допоможе оптимально використовувати наявний рухомий склад для організації перевізного процесу. Також використання систем GPS/GPRS сприятиме зменшенню витрат за рахунок раціонального використання техніки та пального", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо також, що "Укрзалізниця" спільно з польськими колегами 17 лютого повідомила про початок прийняття заявок на групові перевезення вболівальників під час Євро-2012.