ua en ru

"Укрзалізниця" та влада ігнорують приписи про посилення безпеки на залізничних переїздах, - ДАІ

"Укрзалізниця" та місцева влада ігнорують приписи ДАІ та прокуратури про посилення безпеки на залізничних переїздах. Про це на прес-конференції заявив начальник Департаменту ДАІ Валерій Лозовий, передає кореспондент РБК-Україна.

В.Лозовий повідомив, що відомча інструкція від 2007 р. говорить про обов'язкове обладнання шлагбаумами тих переїздів, які перетинають пасажирські маршрутні транспортні засоби, незалежно від категорії залізної дороги (інтенсивності руху потягів на ній). Однак ця норма стосується лише маршрутів, що впроваджувалися з 2007 р., а на ті, що існували раніше, вона не розповсюджується.
Говорячи про переїзд у Марганці, де сталося ДТП, В.Лозовий розповів, що ДАІ і транспортна прокуратура відповідними приписами звертали увагу на необхідність встановлення шлагбаума, але "Укрзалізниця" відмовилася його встановити, посилаючись на відсутність коштів. Також В.Лозовий повідомив, що "в радянські часи на даному переїзді був шлагбаум, але після того, як залізничники змінили категорію даної ділянки залізниці, його було знято".