ua en ru

"Український вибір" провів пікет біля представництва ЄС у Києві

У Києві активісти громадського руху "Український вибір" провели акцію-пікет біля представництва Європейського союзу в Україні у зв'язку з обговоренням українського питання на сьогоднішньому засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ у Люксембурзі під головуванням віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон.

В акції взяли участь близько ста осіб. Крім "Украинскиого вибору" брали участь громадські організації "Союз громадян України", "Славянская гвардія", "Трудова Харківщина", центр громадської ініціативи «Правозахист» та інші.

"Зараз європейські комісари вирішують, чи гідна Україна інтегруватися з ЄС. Але це ще питання, хто кого гідний. Гідна Європа того, щоб Україна укладала з нею угоду? Вони не хочуть враховувати думку народу України, вони забороняють проводити референдум в Україні, хоча в Європі референдуми проводяться регулярно. Угода про асоціацію з ЄС не тільки позбавить нас суверенітету, зруйнує економіку, але і буде розтлівати наше суспільство аморальними європейськими цінностями. Громадський рух "Український вибір" виступає на захист національних інтересів України - проти інтеграції України з Євросоюзом, а також розповідає правду про небезпеку зближення з ЄС", - сказав активіст громадського руху "Український вибір" Дмитро Перлин.

Нагадуємо, що сьогодні в рамках засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ проходило обговорення питань Східного партнерства, а також планів підготовки до саміту у Вільнюсі у зв'язку з майбутнім підписанням Україною угоди про асоціацію з Євросоюзом. На засіданні Ради ЄС з питань закордонних справ оцінював виконання Україною умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі

За запитом Громадського руху "Український вибір" незалежний український центр правових ініціатив і експертиз "Правова держава" було складено і оприлюднено правовий висновок щодо відповідності проекту угоди про асоціацію між Україною та ЄС Конституції України. Змістовний аналіз оголошення показав, що його підписання Україною суперечить низці положень Конституції України (статті 1, 2, 5, 8 розділу I "Загальні положення" Основного Закону України).

Громадський рух "Український вибір" постійно попереджає українське суспільство про негативні наслідки для економіки нашої держави підписання у Вільнюсі (Литва) 28-29 листопада цього року угоди про асоціацію з Євросоюзом і зону вільної торгівлі. В результаті підписання договору Україна втратить не тільки свою промисловість і економіку, але і суверенітет. На думку лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука, підписання цієї угоди стане найбільшою стратегічною помилкою за всю історію незалежності України.