ua en ru

"Український вибір" закликає громадян до участі в автопробігу

ГР "Український вибір" проводить по всій Україні автопробіг, присвячений 360 -річчю Переяславської ради.

Прес -служба Громадського руху "Український вибір" розповсюдила заяву, в якій закликає всіх "небайдужих, активних, свідомих громадян взяти участь в автопробігу, присвяченому 360 -річчю Переяславської ради".

"18 січня 1654 року козацька старшина на чолі з гетьманом Богданом Хмельницьким прийняла рішення про возз'єднання двох братніх народів. Доленосне рішення дозволило українському народу протистояти економічній, духовній та культурній експансії уніатської Польщі, зберегти мову, віру, цивілізаційну самобутність і забезпечити розвиток України"», - йдеться в заяві.

На думку представників "Українського вибору", спільна історія, поразки і перемоги згуртували й об'єднали українців і росіян. У союзі з братськими східнослов'янськими народами протягом століть Україна долала труднощі, розвивалася і рухалася вперед. "Разом ми були силою, здатною протистояти агресії, економічним і соціальним потрясінням.

Сьогодні Захід кидає нам новий виклик. Єврошляхта намагається втягнути Україну в нову унію - Європейський Союз, підпорядкувати собі, позбавити незалежності, зробити колонією, сировинним придатком. Український народ не допустить цього, як і 360 років тому", - упевнені у Медведчука.

На згадку про доленосне рішення "Український вибір" проводить по всій Україні автопробіги і закликає всіх громадян взяти участь у заході.