ua en ru

"Український вибір" та організації чорнобильців підписали маніфест з вимогою погасити заборгованість по пенсіях

Сьогодні, 26 червня 2013 р., відбувся ІІ Всеукраїнський з'їзд учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У роботі з'їзду взяли участь керівники всеукраїнських та регіональних чорнобильських громадських організацій, які підписали договір про партнерство з Всеукраїнським громадським рухом "Український вибір".

Обговорювалися питання систематичного ігнорування органами влади гострих проблем виживання ліквідаторів-інвалідів, зокрема, невиплати пенсій, невиконання виконавчими службами рішень судів на користь ліквідаторів та інші наболілі проблеми ліквідаторів наслідків на Чорнобильській АЕС.

У результаті роботи з'їзду був складений і підписаний маніфест до уряду України з вимогою погасити заборгованість по пенсіях і повернути пільги постраждалим.

За ініціативи голови Всеукраїнського союзу ліквідаторів-інвалідів "Чорнобиль-86" та активіста Громадського руху "Українського вибору" Анатолія Колядіна на з'їзді було вирішено об'єднати зусилля Громадського руху "Український вибір" і регіональних організацій ліквідаторів ЧАЕС у вирішенні спільних проблем.

"Український вибір" та організації чорнобильців підписали маніфест з вимогою погасити заборгованість по пенсіях