ua en ru

"Українська стратегія": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

"Українська стратегія": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019 Колаж РБК-Україна

На виборах до Ради 2019 нову політсилу очолить Володимир Гройсман

Рейтинг партії "Українська стратегія" на дострокових парламентських виборах 2019, останні новини і дані соцопитувань, історія та ключові члени політсили - в матеріалі РБК-Україна.

Список кандидатів від "Української стратегії"

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман представив кандидатів своєї партії, з якими йде на вибори, в ході з'їзду партії 7 червня. До першої десятки увійшли:

  1. лідер партії Володимир Гройсман,
  2. міністр освіти Лілія Гриневич,
  3. перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова,
  4. міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко,
  5. міністр культури Євген Нищук,
  6. міністр юстиції Павло Петренко,
  7. екс-заступник міністра фінансів і екс-заступник глави Адміністрації президента Петра Порошенка Сергій Марченко,
  8. депутат Верховної ради від "Народного фронту" Андрій Тетерук,
  9. депутат Верховної ради від "Народного фронту" Віктор Єленський,
  10. секретар Вінницької міськради Павло Яблонський.

Рейтинг "Української стратегії"

Опитування 6-10 липня

Соціологічне дослідження було проведено групою "Рейтинг" 6-10 липня 2019 року серед 2 тис. респондентів. Згідно з отриманими даними, партія "Українська стратегія" має 2,8% підтримки (серед тих, хто має намір голосувати і вже визначився з вибоором). У першій п'ятірці рейтингу "Слуга народу" (47%), "Опозиційна платформа - За життя" (11,6%), "Європейська солідарність" (8,2%), "Голос" (6,6%), "Батьківщина "(6,4%).

Опитування 25 червня-7 липня

КМІС опублікував результати передвиборчого опитування українців з 25 червня по 7 липня. "Українська стратегія" отримала 2,3% голосів респондентів. Лідирує в рейтингу партія "Слуга народу", також прохідний бар'єр до парламенту долають партії "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і ВО "Батьквщіна".

Які партії проходять до парламенту: рейтинг

Опитування 28 червня-4 липня

У рейтингу від Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка і Центру "Соціальний моніторинг" у партії "Українська стратегія" 1,1% голосів. Лідерство зберігає "Слуга народу" (41,6%). Більше 5% набрали "Опозиційна платформа - За життя" (13,7%), "Європейська солідарність" (8,5%), "Батьківщина" (7,7%), "Голос" (7,5%).

Опитування 29 червня-3 липня

За даними дослідження групи "Рейтинг" від 29 червня - 3 липня, партії "Українська стратегія" прогнозують 2,8% голосів. Перша п'ятірка рейтингу виглядає наступним чином: "Слуга народу" (42,3%), "Опозиційна платформа - За життя" (13,4%), "Європейська солідарність" (8,3%), "Голос" (7,2 %) і "Батьківщина" (7,2%).

Опитування 13-23 червня

Групою "Рейтинг" з 13-го по 23 червня було проведено опитування на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI). Партія Володимира Гройсмана "Українська стратегія" набрала 2% голосів респондентів. Перше місце в рейтингу у "Слуги народу". Далі симпатії опитаних розподілилися наступним чином: "Опозиційна платформа - За життя", "Голос", "Європейська солідарність", "Батьківщина".

Социологи обнародовали еще один рейтинг партий перед выборами

Соцопитування 26 травня-7 червня

Партія "Українська стратегія", за даними опитування КМІС, займає 14 місце в рейтингу політичних партій. За політсилу Гройсмана готові проголосувати 0,5% респондентів. При цьому, для того, щоб пройти в парламент у партії повинна бути підтримка не менше 5%.

"Українська стратегія": свіжий рейтинг на парламентських виборах 2019

Соцопитування 29 травня - 3 червня

Нова партія Володимира Гройсмана "Українська стратегія" на майбутніх виборах може отримати 1,3% голосів виборців (серед тих, хто вже визначився). Такі дані були отримані в ході соціологічного дослідження групи "Рейтинг", яке проводилося серед 2 тис. респондентів у всіх регіонах України.

З числа всіх опитаних рівень підтримки політсили прем'єра становить 1%. У загальному передвиборчому рейтингу "Українська стратегія" знаходиться на 11 місці і на данний момент має низькі шанси подолати прохідний бар'єр у парламент (5%).

Рейтинг партій на віборі в Раду 2019

Рейтинг партій на вибори в Раду 2019 (фото: ratinggroup.ua)

У передвиборчому антирейтингу у партії 9 місце. 17,5% респондентів не проголосували б за "Українську стратегію" ні за яких обставин.

Історія і лідер партії

У квітні 2019 року прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував свою участь у майбутніх парламентських виборах із новою політичною силою.

24 травня голова Кабміну розповів, що його партія буде називатися "Українська стратегія", і не планує об'єднуватися з іншими політсилами.

"Я прийняв рішення про те, що я буду йти в український парламент. Я хочу створити політичну силу без об'єднань. Я її очолю. Хочу сформувати команду молодих людей, які мають досвід і чітко розуміють, що потрібно державі. Ця політична сила буде називатися "Українська стратегія". Наша стратегія - це сильна Україна і заможні громадяни", - заявив Гройсман.

Лідер партії Володимир Борисович Гройсман обіймає посаду прем'єр-міністра України з 2016 року. До цього працював на посадах голови Верховної ради (2014-2015 рр.), віцепрем'єр-міністра з регіональної політики (2014 р.), міського голови Вінниці (2006-2014 рр.). У різні роки був членом партій "Наша Україна" і БПП "Солідарність".

Володимир ГройсманВолодимир Гройсман (фото: РБК-Україна)

Імена ключових членів "Української стратегії" будуть названі на з'їзді політсили 7 червня. Про намір балотуватися у виборчому списку партії заявив міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко.

Крім того, він додав, що в команду Гройсмана можуть увійти представники чинного уряду. Також партія планує залучати до своїх лав молодих професіоналів, які виступають за європейські і демократичні цінності.

Варто зазначити, що партія "Українська стратегія" була створена на основі іншої політичної сили, офіційно зареєстрованої в січні 2015 року під назвою "Народна трибуна".

Найменування політсили змінювалося ще двічі (в 2015-му "Вінницька європейська стратегія", "Українська стратегія" в 2016-му). Головою політради партії з 2016 року є Павло Яблонський (секретар Вінницької міськради).