ua en ru

"Удар" виступає проти проведення виборів в "проблемних" округах після Вільнюського саміту

Партія "Удар" виступає проти проведення виборів в "проблемних" округах в грудні 2013 р. після Вільнюського саміту, оскільки очікує масштабних та грубих фальсифікацій під час виборів Президента 2015 р. Про це повідомила прес служба партії "Удар".

"В Партії регіонів прагнуть перетворити довибори до парламенту на репетицію грубих фальсифікацій 2015 р. Лише цим можна пояснити безпідставні спроби перенести вибори на грудень, тобто уже після саміту Східного партнерства, де має бути підписана угода про асоціацію між Україною та ЄС", - йдеться в повідомленні.

В партії наголошують, що вибори мають відбутися в 5, а не 7 округах, як того прагне влада.

"Ми вважаємо, що парламентські вибори у тих 5 округах, де не було встановлено результати волевиявлення у жовтні минулого року, мають відбутися ще до саміту Східного партнерства. Таким чином Україна виконає одну із ключових умов для підписання угоди про асоціацію", - наголошується в заяві.

Крім того, в "Ударі" наголошують, що голова Верховної Ради України Володимир Рибак має скасувати своє рішення про позбавлення мандатів депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського.

"Намір влади провести довибори у округах Балоги та Домбровського, які розташовані у регіонах із абсолютною електоральною перевагою опозиційних сил, свідчить: на Банковій готуються задіяти сталінське правило "не важливо, як голосують, а важливо, як рахують". І завдяки цьому переламати результати волевиявлення громадян на свою користь", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, як заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, питання про вибори в семи округах буде проголосоване у вересні 2013 р.