ua en ru

"Самооборона" Криму склала "ліквідаційні" списки членів Меджлісу, - Джемілєв

"Самооборона" Криму склала "ліквідаційні" списки представників місцевих меджлісів кримських татар.

"Самооборона" Криму склала "ліквідаційні" списки представників місцевих меджлісів кримських татар. Про це повідомив національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає "Крим. Реалии".

"Такі списки є по Бахчисарайському і Судакському меджлісам... Люди повинні або зникнути, або їх ліквідують", - сказав він.

При цьому Джемілєв заявив, що кримські татари складуть у відповідь свої списки представників "самооборони", але будуть дотримуватися принципу ненасильства.

Як повідомлялося раніше, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов вважає, що кримськотатарського меджлісу не існує.

Нагадаємо, 16 вересня співробітники ФСБ влаштували обшук в будівлі кримськотатарського меджлісу. Пізніше повідомлялося, що меджліс кримських татар виселяють з приміщень у Сімферополі.

У той же час український омбудсмен підозрює російську владу у цілеспрямованій дискримінації кримських татар за національною ознакою. Крім цього, занепокоєння обшуками в меджлісі кримськотатарського висловив Євросоюз.