ua en ru

"Реал" програв "Ателтико", "Юнайтед" і "Сіті" зазнали несподівані поразки

"Атлетико" впервые с 1999 года обыграл "Реал" в чемпионате и сохранил паритет с "Барселоной", которая в свою очередь взяла верх над "Альмерией". "Арсенал" одолел на выезде "Суонси" и вышел в единоличные лидеры, а оба клуба из Манчестера потерпели сенсационные поражения. "Наполи" благодаря дублю Горана Пандева одолел "Дженоа" и вернулся на первое место, а "Милан" отпраздновал минимальную победу над "Сампдорией". Дортмундская "Боруссия" и "Бавария" одержали синхронные победы и продолжают лидировать в бундеслиге. Три очка заработал и идущий третьим "Байер".

"Атлетіко" вперше з 1999 року обіграв "Реал" в чемпіонаті і зберіг паритет з "Барселоною", яка в свою чергу взяла гору над "Альмерією". "Арсенал" здолав на виїзді "Суонсі" і вийшов в одноосібні лідери, а обидва клуби з Манчестера зазнали сенсаційні поразки. "Наполі" завдяки дублю Горана Пандєва здолав "Дженоа" і повернувся на перше місце, а "Мілан" відсвяткував мінімальну перемогу над "Сампдорією". Дортмундська "Боруссія" і "Баварія" здобули синхронні перемоги і продовжують лідирувати у бундеслізі.

Іспанія

"Атлетико" не обігравав "Реал" в чемпіонаті з 1999 року, що не завадило гостям вийти вперед вже на 11-й хвилині. Відзначився Дієго Коста, який забив вже восьмий гол у примері і зрівнявшись за цим показником з Ліонелем Мессі. Потім Тьягу з вбивчої позиції відправив м'яч повз цілі з "другого поверху", після чого відразу два моменти не реалізував Коста. На другі 45 хвилин Карло Анчелотті кинув у бій Гарета Бейла, але дебют на "Сантьяго Бернабеу" валлійця не вдався. Гості довели справу до перемоги і відірвалися від "Реала" вже на п'ять очок.

Тим часом "Барселона" з рахунком 2:0 здолала на виїзді "Альмерію", але перемога далася каталонцям дорогою ціною. Мессі, відзначившись на 21-й хвилині, ще в першому таймі покинув поле з травмою стегна. Остаточний результат на табло в дебюті другої половини встановив Адріано. Про терміни відновлення аргентинця можна буде судити після запланованого на неділю медобстеження.

"Валенсія" завдяки перемозі над "Райо Вальєкано" піднялася на шосте місце. Єдиний гол тут на 37-й хвилині забив Жонас. Нарешті, "Севілья" на виїзді поділила очки з "Реал Сосьєдад" - 1:1.

Англія

"Каноніри" вийшли в лідери завдяки дебютного голу за дорослу команду 18-річного Сержа Ньябри і восьмому м'ячу в сезоні Арона Ремзі. Команда Мікаеля Лаудрупа зусиллями Бена Девіса скоротила відставання в рахунку, але у підсумку "Арсенал" все-таки записав в актив п'яту перемогу поспіль у чемпіонаті.

"Манчестер Сіті" міг наздогнати "шпори", але підопічні Мануеля Пеллегріні, двічі ведучи в рахунку після точних ударів Яя Туре і Едіна Джеко, на виїзді поступилися "Астон Віллі" - 2:3. Перемогу бірмінгемців на 75-й хвилині приніс Андреас Вайман. "Манчестер Юнайтед" в рідних стінах програв "Вест Бромвічу" (1:2) і опустився на 12-ту позицію. Три очки для "дроздів" заробив форвард молодіжної збірної Англії Сайдо Берахино.

Перемог добилися також "Саутгемптон", піднявся на 1четвертое місце, "Кардіфф Сіті" і "Халл".

Італія

Здобувши перемогу над "Дженоа", команда Рафаеля Бенітеса продовжила безпрограшну серію з початку сезону до 10 матчів у всіх турнірах. Героєм поєдинку став Пандєв, що не забивав за клуб і за збірну з квітня. В Генуї македонець за перші 25 хвилин оформив дубль, забезпечивши "Наполі" три очки. Впритул за неаполітанцями йде "Рома", яка в неділю зустрінеться з "Болоньєю".

В іншому суботньому матчі "Мілан" з мінімальним рахунком взяв гору над "Сампдорією", піднявшись на восьме місце. Єдиний м'яч на "Сан-Сіро" забив Валтер Бірса, який вразив ціль ударом низом з-за меж штрафного у дебюті другого тайму. "Сампдорія", набравши в шести турах два очки, посідає третє місце з кінця.

Німеччина

Команда Юргена Клоппа повернулася на переможну хвилю і в рідних стінах не залишила каменя на камені від "Фрайбурга" - 5:0. На 35-й хвилині Марко Ройс, пославши м'яч з близької відстані під поперечину відкрив рахунок. Незадовго до перерви він же подвоїв перевагу, реалізувавши пенальті. Крім того, арбітр показав червону картку Діаньє Паллу, сфолившему на Роберта Левандовскі в штрафній. У другому таймі форвард збірної Польщі зробив дубль, а останнє слово на 79-й хвилині сказав його співвітчизник Якуб Блащиковські.

"Баварії" домашня перемога над "Вольфсбургом" (1:0) далася куди важче. Мюнхенцям три очки приніс точний удар Томаса Мюллера у другому таймі. Ще один учасник Ліги чемпіонів УЄФА "Байєр" завдяки голам Симона Рольфеса і Сіднея Сема був сильнішим "Ганновера" - 2:0. "Шальке" і "Хоффенхайм" розійшлися миром (3:3), а "Герта", два м'ячі у якій забив Самі Аллаги, зломила опір "Майнца" - 3:1.

Використані матеріали УЄФА