ua en ru

Рада схвалила допуск іноземних військових до навчань 2017 року

Рада схвалила допуск іноземних військових до навчань 2017 року Фото: підняття прапорів країн-учасників "Сі-Бриз 2016"

Для проведення навчань буде використано майже 35 млн гривень

Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект №5636 "Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України в 2017 році для участі в багатонаціональних навчаннях". За документ проголосували 236 народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Згідно з законом, передбачається схвалити допуск збройних сил США, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" для участі в 3 багатонаціональних навчаннях.

Планується, що допуск буде дозволено на 365 днів для участі в багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки та в інших військових частинах і полігонах Збройних сил України.

Наголошується, що загальна чисельність учасників цих навчань складе до 13 тис. військовослужбовців: до 10 тис. військовослужбовців від ЗСУ і максимум по 1,5 тис. військових від США і НАТО, а також учасників програми "Партнерство заради миру".

Також, згідно закону, схвалений допуск іноземних військових підрозділів на 25 днів у червні-листопаді для участі в українсько-американських навчаннях "Репід Трайдент - 2017" у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки.

Передбачається схвалити допуск іноземних військових на 25 днів у липні-вересні для участі в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз - 2017". Навчання відбудуться у акваторії Чорного моря, на полігонах Збройних сил України, військових аеродромах "Шкільний", "Кульбакіно", "Чорнобаївка", посадкових майданчиках Тендрівської коси, Міжнародному аеропорту "Одеса", Одеському морському торговельному порту, морському торговому порту "Південний" і військовому порту Очакова.

Нагадаємо, що для забезпечення проведення цих навчань планується використати 34 млн 888 тис. 300 гривень. Президент Петро Порошенко вніс відповідний проект закону до парламенту 12 січня 2017 року.

Раніше повідомлялося, що Рада визначила новий принцип формування штату працівників служб у справах дітей.