ua en ru

"Підготовлене ТЕО переведення на водовугільне паливо п'яти ТЕЦ", - Азаров

Підготовлене ТЕО переведення на водовугільне паливо п'яти ТЕЦ, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні українського уряду. "Ще до осінньо-зимового періоду 6 могутніх теплоагрегатів були переведені з газу на вугілля. До речі, сьогодні розроблено техніко-економічне обгрунтування переведення на водовугільне паливо ще 5 теплоелектроцентралей. Не енергоблоків, а теплоцентралей в цілому", - відзначив він.

Український прем'єр додав, що, завдяки реалізації політики енергозбереження і енергоефективності, з початку 2012 р. (за 7 місяців) вдалося майже на 12 млрд куб. м скоротити імпорт російського газу. В той же час споживання газу на Україні знизилося за цей період майже на 3 млрд куб. м.

"Наша економіка з початку року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року скоротила споживання газу майже на 3 млрд куб. м. Це практичний результат політики енергозбереження, а точніше - енергоефективності", - підкреслив прем'єр.

Азаров відзначив збільшення видобутку вугілля в країні. "Насправді відновлення вугільної галузі вже почалося. За 7 місяців поточного року шахтарі України виробили більше 50 млн т вугілля, що перевищує відповідний показник 2011 р. на 2,5 млн т, або на 6%", - сказав він.

Нагадаємо, раніше джерело в Міненерговугілля повідомляло, що переведення ТЕЦ з газу на вугілля дозволить понизити споживання газу на 4-5 млрд куб. м.