ua en ru

"Мілан" програв у Вероні, "Баварія" повернула собі лідерство, а "Арсенал" вперше виграв у Англії

"Баварія", "Байєр", дортмундська "Боруссія" і головна сенсація нинішнього сезону "Майнц-05" поки ще не втратили жодного очка в бундеслізі. "Еспаньол" вдома здобув вольову перемогу над "Валенсією", а Карлос Вела здобув нічию для "Реал Сосьєдад" у виїзному поєдинку з "Ельче". Багато в чому завдяки дублю Лукаса Подольські "Арсенал", взявши гору над "Фулхемом", записав на свій рахунок першу перемогу в прем'єр-лізі. Повернення в серію А "Верона" відзначила сенсаційною домашньою перемогою над "Міланом", здобутою завдяки дублю Луки Тоні.

"Баварія", "Байєр", дортмундська "Боруссія" і головна сенсація нинішнього сезону "Майнц-05" поки ще не втратили жодного очка в бундеслізі. "Еспаньол" вдома здобув вольову перемогу над "Валенсією", а Карлос Вела здобув нічию для "Реал Сосьєдад" у виїзному поєдинку з "Ельче". Багато в чому завдяки дублю Лукаса Подольські "Арсенал", взявши гору над "Фулхемом", записав на свій рахунок першу перемогу в прем'єр-лізі. Повернення в серію А "Верона" відзначила сенсаційною домашньою перемогою над "Міланом", здобутою завдяки дублю Луки Тоні.

Англія

На стадіоні "Крейвен Котедж" йшов сильний дощ, але це не завадило підопічним Арсена Венгера реабілітуватися за домашню поразку минулого тижня від "Астон Вілли" з рахунком 1:3.
На 14-й хвилині Олів'є Жиру відкрив рахунок точним ударом з близької відстані, забивши свій другий гол в сезоні. Незадовго до перерви Лукас Подольскі виявився першим на добиванні і подвоїв перевагу "канонірів".
В середині другого тайму форвард збірної Німеччини відзначився ще раз, відправивши м'яч точно в дальній кут. "Фулхем" міг порадувати своїх вболівальників лише голом престижу, який забив новачок команди Даррен Бент.

"Ліверпуль" на своєму полі здолав "Астон Віллу" (1:0), а автором переможного гола, як і в зустрічі зі "Сток Сіті" тижневої давності, став Деніел Старрідж. Червоні поки показують стовідсотковий результат, а форвард збірної Англії, який прийшов в команду на фініші минулого сезону, забив восьмий м'яч в останніх семи поєдинках за мерсисайдців.

"Сандерленд" завдяки голу екс-півзахисника "Ювентуса" Емануеле Джаккеріні на третій хвилині був близький до виїзної перемоги над "Саутгемптоном", але в кінцівці Жозе Фонте все-таки приніс господарям нічию. По три очки на своєму полі взяли "Халл Сіті" і "Сток Сіті", що здолали "Норвіч" і "Крістал Пелес" відповідно.

Іспанія

На 10-й хвилині свій перший гол за "Валенсію" забив форвард збірної Португалії Елдер Поштіга. Однак ще до перерви Давид Лопес ударом головою зрівняв рахунок, а на самому початку другого тайму Крістіан Стуані вивів "Еспаньол" вперед.

Під завісу зустрічі господарі зняли всі питання про переможця - Мануель Лансароте видав витончену передачу Тьеви Бифума, який послав м'яч точно в "дев'ятку".

"Реал Сосьєдад", якого наступного тижня чекає матч-відповідь раунду плей-офф Ліги чемпіонів УЄФА з "Ліоном", на виїзді зіграв внічию з "Ельче" - 1:1.

У понеділок "Ельче", який не грав в елітному дивізіоні в сезоні 1988/89, стартував у "Примері" з поразки від "Райо Вальєкано" - 0:3. У другому турі скромний клуб вдома приймав "Реал Сосьєдад", і вже на 78-й секунді Ферран Короминас точним ударом у нижній кут вивів господарів вперед. Однак на 74-й хвилині Вела, замкнувши подачу Хабі Прієто з правого флангу, відновив рівновагу.

У заключному матчі дня "Вільяреал" здолав на своєму полі "Вальядолід" - 2:1. На гол Хаві Герри "підводники" відповіли м'ячами Джовані дос Сантоса (з пенальті) і Кані.

Німеччина

Центральний матч туру відбувся у Леверкузені, де гостювала менхенгладбахська "Боруссія". До перерви у господарів відзначилися Штефан Кісслінг і Сідні Сем, але на початку другого тайму, забивши два голи за три хвилини, "Боруссія" відновила рівновагу. Однак підопічні Самі Хююпя проявили характер і все-таки поклали гостей на лопатки - 4:2.

Чинному чемпіону "Баварії" перемога в рідних стінах теж далася нелегко. У першому таймі Давид Алаба не реалізував пенальті, і мюнхенці не могли зламати захисні редути "Нюрнберга" аж до 69-ї хвилини, коли Франк Рібері точно пробив з "другого поверху". Незабаром Арьєн Роббен подвоїв перевагу, забивши гол-красень. Голландець обвів трьох гравців і ефектно відправив м'яч у "гамак" воротарю.

Чудово стартував "Майнц". Команда Томаса Тухеля, яка фінішувала у минулому сезоні на 13-му місці, забила два голи у ворота "Вольфсбурга". "Вовки" догравали матч у меншості через вилучення півзахисника Луїс Густаво.

Берлінська "Герта" на своєму полі здолала "Гамбург" (1:0) завдяки точному удару Адріана Рамоса, а в п'ятницю дортмундська "Боруссія" завдала поразки "Вердеру". Єдиний гол забив Роберт Левандовскі, для якого цей м'яч став другим в нинішній кампанії.

Італія

Мало хто очікував такої прудкості від "Верони", тим більше що дружині Андреа Мандорлини протистояв грозний "Мілан", бронзовий призер минулого чемпіонату. Підопічні Массіміліано Алегрі очікувано вийшли вперед на 14-й хвилині, коли відзначився новобранець "мілана" Андреа Полі. Однак після цього все пішло зовсім не за сценарієм гостей.

На авансцені виявився новачок "Верони" 36-річний Лука Тоні, що влітку перебрався в скромну команду з "Фіорентини". Ветеран відзначився голом за "Верону" вже в дебютному матчі на Кубок Італії, а в суботу неабияк зіпсував настрій уболівальникам червоно-чорних. Забивши головою в кожному з таймів і принісши веронцям вольову перемогу, Тоні знову нагадав про себе любителям футболу.

Інший поєдинок дня відбувся в дощовій Генуї, де гол новобранця "Ювентуса" Карлоса Тевеса допоміг "бьянконері" зломити опір "Сампдорії" - 1:0. На 58-й хвилині Поль Погба відгукнувся на акуратну довгу передачу Артуро Відаля і тут же забезпечив м'ячем Тевеса, який точно пробив з близької відстані.

Нагадаємо, що в Україні проходять матчі 7-го туру національного чемпіонату.

Використані матеріали УЄФА