ua en ru

"Манчестер Юнайтед" подав попередню заявку на IPO на фондовій біржі Сінгапуру, - джерело

Англійський футбольний клуб "Манчестер Юнайтед" подав попередню заявку на розміщення акцій на Сінгапурської фондової біржі. Про це пише Reuters, посилаючись на обізнане джерело.
За словами джерела, організаторами розміщення обсягом в 1 млрд дол. призначені банки Credit Suisse, Morgan Stanley і JPMorgan Chase & Co.
Інше джерело повідомило, що володіє клубом сім'я Глейзерів планує направити виручені від IPO кошти на зниження велике боргове навантаження, через яку багато вболівальників "червоних дияволів" критикують американських власників клубу.
"Отримані кошти будуть використані для виплати боргів і подальшого зростання бізнесу в Азії", - сказало джерело.
Представники біржі в Сінгапурі та "МЮ" не були доступні для коментарів.
Відповідно до фінансових результатів клубу за 2010 р., загальний борг склав 522 млн фунтів стерлінгів (865 млн дол), а чистий збиток - 84 млн фунтів.
Через великі борги Глейзер не здобули у вболівальників популярності, незважаючи на перемоги "МЮ" на футбольному полі. На матчах "Манчестера" часто можна почути кричалки на кшталт "Любим" Юнайтед ", ненавидимо Глейзер".
Розміщення в Сінгапурі може дозволити "МЮ" збільшити число своїх прихильників в Азії, де зараз, за деякими оцінками, їх більше 190 млн осіб, вважає Кріс Сирл з BDO.
Вихід на фондову біржу стане другим в історії клубу: раніше Манчестер Юнайтед вже розміщував акції в Лондоні.