ua en ru

"Лукойл" оголосив про будівництво нового комплексу з випуску дизпалива "Євро-5" на болгарському НПЗ

ВАТ "Лукойл" оголосило про початок будівництва комплексу переробки важких залишків на нафтопереробному заводі "Лукойл Нафтохім Бургас" в Болгарії. Про це повідомила прес-служба компанії. Контракт на реалізацію "під ключ" цього проекту підписаний сьогодні в Софії. Ключовим у складі комплексу переробки важких залишків є процес гідрокрекінгу гудронів потужністю 2,5 млн т у рік. Планується, що комплекс буде введений в експлуатацію в січні 2015 р. Реалізація проекту дозволить збільшити виробництво дизельного палива якості "Євро-5" на 1,2 млн т на рік і припинити випуск високосірчаного мазуту. Проект буде здійснювати італійський підрозділ корпорації Technip.
"Введення комплексу в експлуатацію зробить нафтопереробний завод "Лукойла" в Болгарії одним з найбільш технологічно оснащених, як в Європі, так і у світі", - сказав президент "Лукойлу" Вагіт Алекперов.
"Лукойл Нафтохім Бургас" - найбільше нафтопереробне виробництво Балканського півострова і єдиний НПЗ в Болгарії. Він на 100% належить російській компанії. Потужність заводу - 9,8 млн т.
Раніше стало відомо, що LUKOIL Energy & Gas Bulgaria EOOD почав поставки електроенергії на ринок Болгарії за преференційним тарифом.