ua en ru

"Київенерго" завершило підключення об'єктів соцсфери і житлових будинків до системи централізованого опалення

ПАТ "Київенерго" завершило процес підключення об'єктів соціальної сфери та житлових будинків столиці до системи централізованого опалення, повідомляє прес-служба компанії.

"Завершальний етап підключення фахівці компанії, як і планувалося, виконали протягом вихідних 15-16 жовтня. Відповідно до погодних умов температура теплоносія наразі складає +67˚С", - зазначається у повідомленні.

"Київенерго" повідомило, що станом на 14:00 17 жовтня до теплопостачання підключені усі працюючі дитячі садки, школи і лікувальні корпуси медичних закладів. Також теплоносій поданий у 98,5% житлових будинків. "Відсутність теплоносія у решті будинків пов'язана з технічною неготовністю внутрішньобудинкових мереж, оперативною ліквідацією пошкоджень, що виникли під час підключення, завершенням робіт із модернізації мереж. Ще частина будинків, які обслуговуються житлово-будівельними кооперативами (ЖБК) та об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), не отримали теплоносій, оскільки їхні керівники не подали заявки на підключення", - відзначили у прес-службі.

Як повідомлялося, ПАТ "Київенерго", яке експлуатує практично всi енергетичнi об'єкти столицi, за винятком Дарницької теплоелектроцентралi, 5 жовтня розпочало підключення об'єктів соціальної сфери, а 10 жовтня - житлових будинків до системи централізованого опалення. Загалом компанія повинна підключити до системи теплоспоживання понад 16 тис. споживачів, у тому числі 9 тис. 549 житлових будинків, 507 дитячих садочків, 485 шкіл і 521 лікувальний заклад.

Нагадаємо, раніше голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов жорстко розкритикував роботу "Київенерго" з підготовки до опалювального сезону.