ua en ru

"Енергоатом" підписав угоду з російським "Атомтехенерго" про співробітництво у галузі інжинірингу АЕС

ДП НАЕК "Енергоатом" і підприємство Державної корпорації "Росатом" ВАТ "Атомтехенерго" 16 грудня підписали угоду про співробітництво у галузі інжинірингу під час спорудження та експлуатації АЕС. Про це повідомляє прес-служба "Енергоатома".
З української сторони угоду підписали генеральний директор відокремленого підрозділу "Атомпроектінжиніринг" ДП НАЕК "Енергоатом" Володимир Бронніков і директор ВП "Науково-технічний центр" Микола Власенко, з боку "Росатому" документ підписав генеральний директор ВАТ "Атомтехенерго" Едуард Сааков.
Як відзначив Бронніков, угода з ВАТ "Атомтехенерго" відкриває нові шляхи ефективного співробітництва за цілим рядом напрямків. Серед них - розробка, корегування та гармонізація нормативної документації, яка використовується в атомній енергетиці Росії та України, обмін діючою, розробка нової експлуатаційної та пуско-налагоджувальної документації з урахуванням наявного досвіду експлуатації і введення в експлуатацію АЕС, обмін досвідом запровадження інформаційних систем управління проектами, розробка та реалізація спільних заходів щодо підготовки і підвищення кваліфікації експлуатаційного, ремонтного та пуско-налагоджувального персоналу, спільне виконання робіт на зарубіжних АЕС.
За словами Саакова, головне завдання співробітництва російських і українських атомників - забезпечити максимальну безпеку при будівництві та експлуатації АЕС. Підписана угода передбачає, що за п'ять років сторони налагодять регулярний обмін інформацією за проектами і роботами, які наразі заплановано, реалізуються та вже виконано, організують розробку та реалізацію спільних програм і проектів, створять робочі групи з обміну досвідом реалізації проектів і виконанню робіт, а також укладання двосторонніх контрактів на виконання робіт і надання послуг.