ua en ru

"Єдиний центр" заявив про спробу вилучити документи про обрання до облради Андрія Балоги

Партія "Єдиний центр" заявила сьогодні, що представники правоохоронних органів намагаються вилучити документи на одній із виборчих дільниць, де кандидат від партії здобув перемогу над висуванцем Партії регіонів, повідомляє радіо "Свобода".

Ідеться про дільницю виборчого округу № 5 на довиборах до Закарпатської обласної ради, в якій переміг висуванець "Єдиного центру" Андрій Балога, син лідера партії Віктора Балоги.

Партія заявила, що застерігає владу від спроб змінити результати волевиявлення в цьому окрузі і що вважає такі дії представників правоохоронних органів замовними та упередженими.

На думку "Єдиного центру", ця ситуація схожа на події у виборчому окрузі № 71 на виборах народних депутатів України, де перемогу отримав висуванець "Єдиного центру" Павло Балога, брат Віктора Балоги.

Раніше в партії вже заявляли про намагання влади напередодні виборів до облради зняти Андрія Балогу з них через суд.

Місяць тому Вищий адміністративний суд ухвалив позбавити повноважень народного депутата Павла Балогу, а також іще одного депутата Олександра Домбровського. Суд вирішив, що результати жовтневих виборів у їхніх округах встановити неможливо.

Читайте також: До КСУ надійшло подання про конституційність рішення ВАСУ щодо позбавлення депутатських повноважень Домбровського і Балоги