ua en ru

"Динамо" (Київ) програло команді "Аякс" (Нідерланди) і вилетіло з Ліги чемпіонів

"Динамо" (Київ) програло другий матч кваліфікації Ліги чемпіонів команді "Аякс" (Нідерланди) з рахунком 2:1. Гол на 43-ій хвилині матчу забив Луіс Суарес, а на 76-й ель-Хамадуї, а на 84-й хвилині Андрій Шевчеко.
Матч почався з атак киян. На перших хвилинах небезпечні моменти біля воріт голландців виникали після ударів Романа Еременко і удару головою вище воріт Олега Гусєва. У півзахисника "Динамо" був ще один момент, коли він не зміг переграти голкіпера "Аякса" Мартіна Стекеленбурга з 5 метрів. В середині тайму чудовий шанс був у Андрія Ярмоленко, коли його удар з шести метрів узяв воротар.
У "Аякса" був момент після штрафного удару, коли Демі Де Зєєув пробив здалеку точно в руки Максиму Ковалю. Також був небезпечний удар Луіса Суареса повз. В кінці тайму Луіс Суарес все ж таки проте зміг забити гол. М'яч після штрафного зрикошетив і уругвайський нападаючий "Аякса" заштовхнув його у ворота.
Другий тайм почався з чудового пострілу Луіса Суареса з штрафного удару в "дев'ятку" київських воріт, проте Максим Коваль витягнув цей м'яч.
Відзначимо, що в другому таймі "Динамо" помітно втомилося, тому не могло нав'язати суперникові свою гру.
А на 76-ій хвилині Ель-Хамадуї забив другий м'яч у ворота "Динамо" після прекрасної комбінації голландців.
На 84-й хвилині суддя призначив пенальті за порушення правил проти Мілоша Нінковича і Андрій Шевченко реалізував його ударом у лівий нижній кут.
Таким чином "Динамо" цього року не потрапляє до Ліги чемпіонів і гратиме в Лізі Європи. Україну в Лізі чемпіонів представлятиме донецький Шахтар, який, як чемпіон України, потрапив туди минувши кваліфікацію.

Матч проходив в Амстердамі на стадіоні Amsterdam ArenA.
Нагадаємо, перший матч в Києві закінчився з рахунком 1:1.