ua en ru

"Чорноморнафтогаз" завершив будівництво другої платформи для Одеського і Безіменного родовищ газу

Державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" завершило будівництво другої платформи (блок-кондуктора) для Одеського і Безіменного родовищ газу і готується до її транспортування на точку установки в 155 кілометрах від берега. Про це повідомляє прес-служба "Чорноморнафтогазу".

Роботи з будівництва велися на базі буріння і облаштування компанії в кримському селищі Чорноморське. Загальна вага платформи складає більше 1 тис. т, а висота - 58 метрів.

У грудні, коли СПБУ "Незалежність", яка зараз знаходиться в турецькому порту Ґіресун для монтажу опорних колон, частини бурової вишки, дообурудования і пуско-налагоджувальних робіт, прибуде на родовище, на платформі почнеться експлуатаційне буріння.

Всього проектом освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу передбачено будівництво та встановлення чотирьох платформ (блок-кондукторів). Одна з них (БК-1) вже побудована, встановлена на ній веде роботи високотехнологічна СПБУ "Петро Годованець". Другий блок-кондуктор перебуває в очікуванні установки, а третій - у стадії завершення будівництва. Також до кінця року завершиться виготовлення останньої платформи - четвертого блок-кондуктора. "Таким чином, найближчим часом з'являться нові майданчики для прискорених робіт з освоєння родовищ для самопіднімальні плавучих бурових установок", - відзначили на підприємстві.

У червні "Чорноморнафтогаз" приступив до активної фази освоєння Одеського і Безіменного родовищ природного газу з використанням високотехнологічної СПБУ "Петро Годованець".

Як повідомлялося раніше, до кінця 2012 р. сукупний видобуток з пробурених новою високотехнологічною СПБУ свердловин на платформі БК-1 Одеського родовища складе не менше 53 млн куб. м. На Одеському і Безіменному родовищах з використанням сучасних СПБУ в 2013 р. може бути вироблено вже більше 600 млн куб. м, а з 2014 р. - понад 1 млрд куб м.

Читайте також: "Чорноморнафтогаз" планує до 2015 р. збільшити видобуток газу на шельфі Чорного і Азовського морів в 3 рази - до 3 млрд куб. м