ua en ru

"Брати-мусульмани" виступають проти парламентських виборів в Єгипті в лютому 2014 р

Організація "Брати-мусульмани" виступила проти проведення парламентських виборів в Єгипті в найближчі шість місяців, заявив сьогодні один з високопоставлених представників руху Ессам аль-Еріан, передає BBC.

За його словами, заплановане ухвалення поправок до Конституції "відправить країну назад до початку". Він також назвав опублікований напередодні декрет тимчасового глави держави Адлі Мансура "рішенням людини, обраного путчистами".

Крім того, офіційний представник "Братів-мусульман" Гехад ель-Хаддад заявив, що організація продовжить організовувати мирні акції протесту на території Єгипту.

Нагадаємо, раніше тимчасовий глава держави Мансур видав декрет, в якому говорилося, що парламентські вибори в Єгипті можуть відбутися в лютому 2014 р.

У декреті Мансура вказувалося, що проведення виборів до головного законодавчого органу держави буде залежати від прийняття поправок до чинної Конституції країни, які в свою чергу повинні бути затверджені на референдумі. Після парламентських виборів в Єгипті будуть організовані вибори президента. На організацію плебісциту з конституційних поправок Мансур відвів чотири з половиною місяці.