ua en ru

"Бориспіль" за останні 4 дні прийняв 22 рейси як запасний аеродром

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з 10 до 13 лютого як запасний аеродром прийняв 22 рейси, котрі через складні погодні умови не змогли здійснити посадку в інших аеропортах України й сусідніх країн.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" з 10 до 13 лютого як запасний аеродром прийняв 22 рейси, котрі через складні погодні умови не змогли здійснити посадку в інших аеропортах України й сусідніх країн. Про це повідомляє прес-служба аеропорту.

Зокрема, 13 рейсів прямували до столичного аеропорту "Київ" (Жуляни), 2 - до Дніпропетровська, 2 - до Одеси, 3 - до Харкова і 2 - до Кишинева.

Повітряні судна, що змінили маршрут польоту, доставили в "Бориспіль" пасажирів із Москви, Відня, Франкфурта, Лондона, Львова, Луганська, Сімферополя, Харкова, Дніпропетровська й інших міст.

У числі авіакомпаній, під кодами яких виконувалися рейси - "Трансаеро", "ЮТейр-Україна", "Ян Ер", Austrian Airline, Air Moldova і інші перевізники.

Технічні можливості Міжнародного аеропорту "Бориспіль" дозволяють приймати й відправляти повітряні судна цілодобово протягом року, у тому числі в умовах обмеженої видимості та за складних погодних умов.

Так, злітно-посадкову смугу №1 аеропорту "Бориспіль" сертифіковано за III А категорією ICAO, котра допускає захід на посадку з висотою прийняття рішення від 30 м (або без обмеження по висоті прийняття рішення) і при дальності видимості на ЗПС від 200 м.