ua en ru

"Батьківщина" заявляє про наявність адвокатських посвідчень у трьох депутатів ПР

Народний депутат від партії "Батьківщина" Микола Княжицький 5 березня 2013 р. звернувся до комітету Верховної Ради України з питань регламенту з листом, в якому повідомив, що крім Сергія Власенка, ще й в інших нардепів, зокрема від фракції Партії регіонів, є адвокатські посвідчення. Про це він сьогодні повідомив на засіданні Парламентської тимчасової слідчої комісії з питань щодо фальсифікації результатів виборів, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Я звернувся до регламентного комітету з листом, в якому вказав, що є інші народні депутати України, зокрема з фракції Партії регіонів, які мають адвокатські посвідчення і є в адвокатському реєстрі. Я просив це питання розглянути", - зазначив Княжицький.

Як повідомив Княжицький кореспонденту РБК-Україна, зокрема мова йде про таких народних депутатів від Партії регіонів, як Володимир Струк, Віктор Развадовський і Володимир Дудка.

За його словами, ставлення до всіх депутатів має бути однакове.

"Я не для того звертався, щоб вживати санкції. Просто якщо розглядалося таке питання по відношенню до Власенка, то має бути рівність перед законом усіх. На жаль, інформую членів комісії, що жодної відповіді з регламентного комітету я на своє звернення не отримав", - додав Княжицький.

Водночас народний депутат від Партія регіонів Володимир Олійник в коментарі РБК-Україна зазначив: "Відповідно до нового закону підставою для позбавлення депутатського мандата не може бути наявність адвокатського посвідчення, а лише відповідні докази щодо зайняття адвокатською діяльністю, як це було у випадку з позбавленням Сергія Власенка мандата. Щодо цих депутатів з фракції регіонів, то я не можу підтвердити чи спростувати інформацію щодо наявності у них адвокатських посвідчень, але очевидно, що фактів зайняття ними адвокатською діяльністю встановлено не було, і тому регламентний комітет не виніс з цього приводу рішення".

Читайте також: Парламентська ТСК планує допитати Кірєєва у справі про позбавлення Власенка депутатського мандата