ua en ru

У Мосулі при авіанальотах коаліції загинули 27 мирних жителів, - Anadolu

У Мосулі при авіанальотах коаліції загинули 27 мирних жителів, - Anadolu Фото: у результаті авіаударів коаліції в Мосулі повідомляють про загибель 27 цивільних

Очевидці повідомили, що під обстріл потрапила колона бензовозів і один із житлових районів міста

В Іраку літаки міжнародної коаліції, очолюваної США, атакували колону бензовозів на сході міста Мосул, в результаті чого загинули 15 мирних жителів. Про це повідомляє Anadolu.

"Зі слів очевидців, кілька літаків коаліції атакували колону з 10 бензовозів, які розвозили пальне місцевим жителям і не мали жодного відношення до постачання формувань ІДІЛ", - розповів представник групи мобільних госпіталів поблизу Мосула Ахмед Раїд аль-Хамадані.

З його слів, у результаті авіанальоту всі вантажівки були спалені і загинули місцеві жителі, які знаходилися в цей момент поруч з машинами.

Хамадані також розповів, що сили коаліції завдали ще одного авіаудару по цивільному житлового району на південно-сході Мосула, в результаті чого загинули 12 мирних жителів, в тому числі жінки і діти.

Офіційних заяв від командування антитерористичної коаліції з приводу цієї інформації поки не було.

Нагадаємо, згідно із заявою Пентагону, з серпня 2014 року в результаті ударів міжнародної коаліції в Іраку і Сирії загинули 188 мирних жителів.