ua en ru

За два роки в Іраку і Сирії від ударів США загинули майже 200 цивільних осіб, - Пентагон

За два роки в Іраку і Сирії від ударів США загинули майже 200 цивільних осіб, - Пентагон Фото: у Пентагоні повідомили про кількість загиблих цивільних на війні в Сирії та Іраку

Достовірними були визнані тільки п'ять доповідей

За період з серпня 2014 року в результаті ударів міжнародної коаліції в Іраку і Сирії загинули 188 мирних жителів. Про це говорится у заяві Пентагону.

Відповідні дані наведено на основі аналізу нових доповідей про проведення операції "Непохитна рішучість", яка була розпочата в серпні 2014 року.

Згідно з повідомленням, 13 з цих доповідей були оцінені як такі, що не заслуговують довіри, 5 як достовірні. Ще 5 доповідей отримують оцінку в даний час, зазначили в Пентагоні.

Достовірної визнана загибель цивільних під час листопадових авіаударів коаліції в районах іракських міст Шахід-Юнус ас-Саб (6 листопада) і Мосул (26 і 29 листопада), а також сирійських аль-Салахии (21 листопада) і Ракки (26 листопада).

"У кожному з цих випадків, як показало розслідування, незважаючи на всі вжиті заходи обережності і дотримання законів збройного конфлікту при нанесенні ударів, мали місце жертви серед цивільного населення", - повідомили в Міноборони США.

Нагадаємо, Париж закликав Москву дотримуватися перемир'я в Сирії.