Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"

Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"
Різдвяна кутя (ілюстративне фото: instagram.com)

Все, що потрібно - зберегти гарний список і піти з ним в магазин

Євген Клопотенко, автор оригінального рецепту британського різдвяного пудингу, переможець шоу "МастерШеф" і засновник соціального проекту по зміні культури харчування "CultFood", склав три різних варіанти меню для різдвяного столу. Кулінар додав також необхідний перелік продуктів і загальну суму закупівлі.

Клопотенко приготував для користувачів три меню з п'яти апетитних страв, розрахованих на шість чоловік - закуска, салат, основна страва, десерт і кутя.

Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"

Скріншот посту (instagram.com/klopotenko/)

"Все, що вам потрібно - зберегти гарний список продуктів і піти з ним в магазин", - порадив Євген.

Меню №1

  • Печериці, запечені з фетою і часником.
  • Салат з карамелізованим в меді гарбузом і сиром.
  • Пряна буженина з яблучним конфітюром і розмарином.
  • Різдвяний пудинг з сухофруктами, просоченими коньяком і апельсином.
  • Кутя з мармеладною перловкою, журавлиною і медом.

Загальна вартість закупівлі (для 6-х осіб): 1165 грн. Вартість меню на 1 людину: 195 грн.

Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"

Список продуктів для меню №1 (фото: klopotenko.com/)

Меню №2

  • Ніжний паштет з солодкуватим кагором і пряним фенхелем.
  • Салат з замоченою в буряковому соку гречкою і солоними огірками. (Не намагайтеся уявити смак, просто спробуйте і зійдіть з розуму від задоволення).
  • Індича ніжка з кисло-солодким журавлинним соусом і гарніром з картоплі.
  • Пиріг з маком, просоченим яблучним сидром, м'ятою і медом.
  • Кутя з булгуром, медом, соком лайма і сухофруктами.

Загальна вартість закупівлі (для 6-х осіб): 951 грн. Вартість меню на 1 людину: 158,5 грн.

Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"

Список продуктів для меню №2 (фото: klopotenko.com/)

Меню №3

  • Хрусткі пиріжки з листкового тіста з індичкою і чорносливом.
  • Салат з сирої цвітної капусти з родзинками, замоченим в чаї, і кунжутною заправкою.
  • Найніжніша свиняча вирізка, тушкована у вершковому соусі, з кисло-солодким яблучним пюре і вишневим соусом.
  • Найм'якіший фініковий пиріг з грушами, просоченими пряно-цитрусовим смаком.
  • Кутя з перловкою, журавлиною і медом.

Загальна вартість закупівлі (для 6-х осіб): 1218 грн. Вартість меню на 1 людину: 203 грн.

Три варіанти різдвяного меню від переможця "МастерШеф"

Список продуктів для меню №3 (фото: klopotenko.com/)

До речі, недавно ми публікували рецепт простого і апетитного ситного "пастушого пирога", який напевно сподобається любителям смачно поїсти.

Також ми ділилися рецептом ароматного різдвяного пуншу, який можна приготувати навіть без алкоголю.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся