Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню

Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт навела приклад детокс-раціону на день

Детокс організму необхідний для повного очищення від шлаків і токсинів, тому до нього часто вдаються не тільки ті, хто худне. Але робити це варто правильно і грамотно, щоб не домогтися зворотного ефекту і не отримати відчутний удар по здоров'ю. Про правильне детокс-меню розповіла нутриціолог Ганна Нікольська в Instagram, яка раніше поділилася список соків для оздоровлення організму.

Спробуйте дотримуватися цієї покрокової схеми протягом тижня і вже отримаєте помітні результати.

  • Після пробудження: стакан води з соком чверті лимона
  • Через 15 хвилин: стакан води і 1 ч. л. меленого насіння льону
  • Зробіть масаж сухою щіткою (або щільною рукавичкою-мочалкою) 2 хвилини
  • Прийміть теплий душ

Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Меню на день може бути наступним:

На сніданок зробіть білковий коктейль:

  • попередньо замочена і ранок промита зелена гречка (50 гр)
  • 1 ківі
  • 1/2 чашки малини (можна заморожену)
  • рослинне молочко (мигдаль/кокос/кунжут)
  • 1 ст. л. насіння (гарбуз або конопляні)

Все в блендер, їсти ложкою повільно.

Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню

  • Обід 1 частина:

Зробити салат - свіжі огірки, кінза (або петрушка), домашня тахіні.

Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

  • Обід 2 частина:

Рагу з соусом:

100 гр с/м стручкової квасолі

50 гр з/м зеленого горошку

Жменю активованих горіхів (фундук або мигдаль)

Цедра 1/4 апельсина

1 ч. л. кокосового масла

Відварити квасолю і горох. Зробити соус: змішати масло, цедру і порубані горіхи, все з'єднати разом.

  • Вечеря

Розвантажувальний день: дієтолог поділилася дієвим детокс-меню

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Крем-суп: відварити кабачок і картоплю і пару печериць, всі сблендерити з невеликою кількістю рослинного молочка, додати сіль, перець, куркуму і мускатний горіх.

Між сніданком і обідом випити 0.7 – 1 л рідини (підійде відвар шипшини), з 1 ч. л. меленого льняного насіння. Після обіду повторити. Важливо витримати до/після їжі 40 хвилин.

Раніше дієтолог Світлана Конакова розповіла, які страви краще не їсти на сніданок.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся