Максимум користі і смаку: дієтолог поділилася секретом приготування овочів

Максимум користі і смаку: дієтолог поділилася секретом приготування овочів
Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт озвучила лайфхаки приготування корисних овочевих страв

Багато хто не надто любить овочеві гарніри лише тому, що вони здаються одноманітними, а часом позбавленими смаку. Як же зберегти в цих продуктах максимум користі і зробити страву смачною? Дієтолог Світлана Фус, яка раніше навчила зміцнювати імунітет за допомогою харчування, поділилася в Instagram лайфхаками правильної термічної обробки овочів.

Правильно приготовані овочі -⠀це ті, які зберегли свою поживну цінність і залишилися смачними. Звичайно, найліпше споживати овочі сирими. Тому що при нагріванні ми втрачаємо від десятка до декількох десятків відсотків змісту певних вітамінів. Насамперед,⠀вітамін С, фолієва кислота легко руйнуються при термічній обробці. Але разом з цим⠀багато⠀вітамінів і мінералів стають більш доступними для організму при нагріванні (наприклад, бета-каротин, кальцій, залізо, лікопен).⠀

Харчові волокна, які містяться в овочах, також легше засвоюється, що особливо важливо для дітей. Одним з принципів збалансованого і смачного меню є різноманітність, тому варто включити в раціон різні варіації страв з овочів.

Максимум користі і смаку: дієтолог поділилася секретом приготування овочів

Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Кілька порад для того, щоб продукти залишалися максимально смачними і корисними:⠀

  • Температура приготування - не більше 100 градусів;⠀
  • Чим менше час теплової обробки - тим краще;⠀
  • Оптимальний спосіб приготування овочів - на пару;⠀
  • Кладемо овочі в киплячу воду або в розігріту духовку;⠀
  • Готуємо в посуді, що не окислюється, і з закритою кришкою;⠀
  • Дотримуємося режим приготування продуктів, не переварюємо;⠀
  • Готуємо цілими, не в нарізаному вигляді Очищаємо і нарізаємо безпосередньо перед вживанням або виготовленням салатів та рагу;⠀
  • Нарізаємо не дуже дрібно, використання терки не бажано.⠀

Максимум користі і смаку: дієтолог поділилася секретом приготування овочів

⠀Ілюстративне фото (www.pexels.com)

Експерт рекомендує з'їдати дві порції свіжих овочів, які складаються із зелені і сирих овочів і одну порцію приготованих.⠀2-3 рази в тиждень міняйте складу овочевих страв. А щоб травлення працювало, як годинник, овочі треба доповнювати й іншими продуктами, зокрема, білками і жирами рослинного і тваринного походження.

Нагадаємо, що дієтолог Лора Філіппова розповіла про ефективну ранкову гімнастику з елементами йоги.

Читайте нас в Google News та підписуйтесь

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся