Гра смаку: куряче філе в арахісовій пасті

Гра смаку: куряче філе в арахісовій пасті
Фото: куряче філе в арахісововій пасті (instagram.com/kirilife_com)

Незвичайне поєднання продуктів і легкість у приготуванні є незаперечними перевагами страви

Новорічні застілля відшуміли, але це не означає, що рідних, близьких, та й себе не потрібно балувати кулінарними шедеврами. Фуд-блогер Тетяна Кір'янова в своєму Instagram-акаунті поділилася рецептом незвичайної страви з оригінальним набором інгредієнтів – курячим філе в арахісовій пасті.

Поєднання непоєднуваного у цій страві здивує навіть гурманів, а ось її приготування не займе багато часу.

Куряче філе в арахісової пасти

Склад:

  • філе куряче — 2 шт.
  • лайм — 2 шт.
  • часник — 4 зубчики
  • арахісова паста — 2 ст. л.
  • стручок перцю чилі за смаком

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити і обсушити, зробити на ньому неглибокі надрізи. Приправити сіллю, перцем, додати лаймову цедру і скропити оливковою олією.
  2. На попередньо розігріту сковороду викласти куряче філе, туди ж додати подрібнений часник. Обсмажувати близько 5-7 хв з кожної сторони.
  3. В окремій ємності змішати сік лайма, арахісову пасту і трохи води. Додати в отриманий соус нарізаний перець чилі.
  4. Підсмажене філе гарненько обмокнути в лаймово-арахісовий соус і відправити в заздалегідь розігріту до 250 °С в режимі «гриль» духовку на 4-5 хв.

Раніше ми публікували рецепт пікантного традиційного різдвяного пуншу, який додасть атмосферу свята і скрасить зимові вечори в теплій компанії.

До речі, відмінним десертом для святкового столу послужить груша, запечена з сиром. Ця страва ідеально підійде для тих, хто стежить за своїми формами і не займе багато часу в процесі приготування.

До слова, для тих, хто не хоче довго возитися зі сніданком, ідеальним варіантом стане омлет з овочами, приготований в мікрохвильовій печі.

On Top
Продовжуючи переглядати www.rbc.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності
Пропустити Погоджуюся