ua en ru

Ароматна насолода: грушевий пиріг з франжипаном

Ароматна насолода: грушевий пиріг з франжипаном Фото: грушевий пиріг з франжипаном (instagram.com/testini_prague)

Запах цієї страви змусить буквально ковтати слинки, тому його хочеться готувати ще і ще раз

Ароматна випічка, з пилу, з жару завжди викликає апетит і бажання заварити гарячий чай і насолодитися шматочком домашнього десерту, не забувши пригостити домашніх. Втім, вони гарантовано самі прийдуть на запах і аромат чудового грушевого пирога з франжипаном. Його рецепт опублікувала на сторінці в Instagram фуд-блогер під маємо testini_prague.

Склад:

  • готове листкове тісто
  • великі груші – 2 шт.

Для сиропу:

  • цукор – 70
  • сік 1 лимона
  • сік буряка – 3 ст. л.
  • вода – 70 г
  • шафран
  • бадьян, паличка кориці

Для франжіпана:

  • масло – 100 г
  • мигдальне борошно – 100 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукрова пудра – 100 г
  • амаретто – 1 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Всі складові для приготування сиропу з'єднати в сотейнику і трохи проварити, а потім остудити.
  2. Груші помити, очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати часточками. Відправити їх в сироп і дати добре просочитися.
  3. Для приготування франжипана з'єднати всі інгредієнти та змішати до однорідності.
  4. З готового тіста вирізати коло, трохи відступивши від краю, змастити жовтком, в центр викласти франжипан, розкласти груші, попередньо промокнувши їх паперовим рушником.
  5. Поставити пиріг в духовку, розігріту до 180°С. Випікати 30 хвилин. Дістати з духовки і полити сиропом.

Раніше ми публікували рецепт віденського пирога з замороженою вишнею, який стане прекрасним доповненням до чаювання.

До речі, любителі ніжних і повітряних десертів залишаться в захваті від танучого в роті мангомису з маскарпоне.

Нагадаємо, що ласунам гарантовано сподобаються традиційні німецькі пончики берлінеры з апельсиновим заварним кремом і м'яким тістом.