ua en ru

Цей забутий продукт допомагає підтримувати рівень цукру: додайте його у раціон

Цей забутий продукт допомагає підтримувати рівень цукру: додайте його у раціон Названо вуглевод, який сприяє кращому рівню цукру в крові (фото: Freepik)

Квасоля часто залишається в тіні популярних круп і овочів, хоча це справжній суперфуд. Вона містить повільні вуглеводи, багато білка та клітковини, що робить її ідеальним продуктом для здорового харчування.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Eating well.

Як квасоля впливає на рівень цукру в крові

Дієтолог Ніколь Ібарра розповіла, що квасоля - це універсальний і поживний продукт, який може відігравати ключову роль у підтримці здорового рівня цукру в крові. Вона є чудовим доповненням до будь-якої збалансованої дієти.

Високий вміст клітковини підтримує стабільний рівень цукру

Якщо ви шукаєте вуглеводи, які сприяють підвищенню рівня цукру в крові, шукайте багаті на клітковину боби.

Клітковина уповільнює вивільнення вуглеводів у кров, що стабілізує рівень цукру в крові. А квасоля - це простий спосіб отримати багато цієї поживної речовини, яка вирівнює рівень цукру в крові.

Наприклад, 1 чашка консервованої чорної квасолі містить приблизно 17 г харчових волокон. А це більше половини добової норми.

Квасоля також містить розчинну та нерозчинну клітковину. Тоді як перша утворює гелеподібну речовину в кишківнику, яка сповільнює вивільнення вуглеводів у кров.

А це запобігає різким стрибкам або падінням рівня цукру в крові, сприяючи більш стабільному та поступовому забезпеченню енергією протягом дня.

Насичена білком для ситості

Квасоля також містить білок, який відіграє важливу роль у регулюванні цукру в крові. Одна чашка консервованої квасолі містить приблизно 15 г білка, залежно від сорту.

Білок перетравлюється і метаболізується довше, ніж вуглеводи. Як наслідок, споживання багатих білком продуктів, може сприяти ситості та підтримувати стабільний рівень глюкози.

Низький глікемічний індекс зменшує вагу

Квасоля є чудовим вибором для контролю рівня цукру в крові через низький глікемічний індекс (ГІ). Вона може покращити короткостроковий контроль цукру в крові та зменшити вагу та жирові відкладення у людей із переддіабетом та діабетом 2 типу.

Головне джерело магнію

Боби є багатим джерелом таких мінералів, як калій, мідь, марганець і магній. Хоча всі корисні для організму, але саме магній у квасолі відіграє вирішальну роль у контролі рівня цукру в крові.

Цей мінерал необхідний для сотень біохімічних процесів в організмі, особливо регуляції цукру в крові.

Як додати квасолю у раціон

Щоб споживати більше бобів, варто дотримуватись таких порад:

  • Додайте до салатів - додайте нут або квасолю до свого улюбленого салату, щоб отримати білок і клітковину
  • Приготуйте ситний суп або рагу - використовуйте квасолю як основу для розігрітого супу або рагу
  • Замініть квасолю на м’ясо - щоб отримати більше рослинного білка, додайте квасолю замість м’яса у страви
  • Спробуйте як гарнір - пюре або тушкована квасоля є ситною альтернативою картоплі, яка знижує рівень цукру в крові.

Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.