ua en ru

Три помилки при заварюванні кави, через які вона стає несмачною. Ось що ви робите не так

Три помилки при заварюванні кави, через які вона стає несмачною. Ось що ви робите не так Як правильно заварювати каву у турці (фото: Freepik)

Смак кави залежить від способу її приготування. Одним із найпоширеніших є заварювання у турці. Але навіть тут треба дотримуватись певних правил і не допускати помилок, інакше ризикуєте зіпсувати напій.

Про три найпоширеніші помилки при заварюванні кави, пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на публікацію Yaskrava kava в Instagram.

"Погана" вода

"Смак кави безпосередньо пов'язаний з характеристиками води, яку застосовують для її приготування. "Погана" вода - не означає "шкідлива". Вона лише може не підходити для варіння кави - наприклад, бути надто жорсткою чи м'якою", - пояснюють експерти.

Вони радять купувати бутельовану воду, причому потрібно дивитися на етикетці дані про загальну мінералізацію. Все, що в діапазоні 75-150 мг/літр, цілком підходить.

Стара або пересмажена кава

"Термін збереження ароматичних властивостей у свіжообсмаженої кави становить близько місяця. Після цього смак звареного напою стає більш "плоским". А ось пересмажену каву можна легко розпізнати по олійці на поверхні зерен", - пишуть фахівці.

Чим сильніше зерна обсмажені, тим менше в каві залишається кислотність, а також фруктові та ягідні ноти. До того ж, у напої з'являються гіркота та прогірклий смак.

Неправильна турка

"Мідна або керамічна турки є кращим варіантом, оскільки мають хорошу теплопровідність. Обов'язково вузька горловина (це пов'язано із тиском). У такій турці кава рівномірніше нагрівається по всій площі - це, своєю чергою, робить процес заварювання більш стабільним і контрольованим", - зазначають експерти.

Вони додають, що "неправильною" туркою баристи вважають алюмінієву та сталеву. А також турку із широким горлечком.

Три помилки при заварюванні кави, через які вона стає несмачною. Ось що ви робите не такРізновиди кавових напоїв (інфографіка: Gazeta.ua)