Що корисніше: яблуко чи груша? Названо остаточну відповідь
Фото: Що корисніше - яблуко чи груша (pixabay.com)
Яблука та груші - доступні фрукти, які можна знайти у магазинах майже цілий рік. Вони є джерелом важливих вітамінів і корисних речовин, які позитивно впливають на організм. Проте фахівці наголошують на деяких особливостях їх вживання, залежно від стану здоров’я та сезону.
Що корисніше - яблуко чи груша, читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Яблука - джерело пектину та вітамінів
За словами експертів, яблуко - це справжній суперфрукт. Воно багате на пектин, який сприяє роботі печінки, шлунка та підшлункової залози. У яблуках також містяться:
- вітаміни групи В, які позитивно впливають на нервову систему,
- вітамін С, що зміцнює імунітет,
- органічні кислоти та фітонциди, які мають антибактеріальну дію.
Одна з головних порад: з’їдати хоча б одне яблуко щодня, щоб підтримувати організм у гарній формі.
Груші- онкопротекторна дія та підтримка кишківника
Груша, хоч і дорожча взимку, має свої унікальні властивості. Щоденне вживання цього фрукта:
- знижує ризик онкологічних захворювань завдяки онкопротекторним властивостям,
- нормалізує роботу кишківника,
- допомагає судинам завдяки високому вмісту калію.
Груша також містить фолієву кислоту, яка важлива для кровообігу, та особливо корисна для чоловіків. Однак через високий вміст цукру людям із цукровим діабетом слід бути обережними.
Як правильно їсти яблука та груші?
- Не їсти на голодний шлунок. Це може викликати дискомфорт у травній системі.
- Для дітей фрукти краще натирати на тертці або подавати у вигляді пюре, щоб полегшити травлення.
- Обирати сезонні фрукти. Свіжі яблука та груші містять максимальну кількість вітамінів і мікроелементів.
Яблука та груші - це простий і смачний спосіб підтримати своє здоров’я. Вони не лише зміцнюють організм, а й допомагають боротися з низкою хвороб, якщо вживати їх правильно та регулярно.
Нагадаємо, що ми писали про фрукт, що покращує настрій та життєвий тонус.
Читайте про 6 корисних зимових фруктів, яких варто наїстися в сезон.
В матеріалі використано такі джерела - Instagram лікаря Юрія Габорця, Nutrients, Eat this, not That.
Увага: Цей матеріал має виключно загальноосвітній характер і не є медичною консультацією. Інформація призначена для ознайомлення з можливими симптомами, причинами та методами виявлення захворювань, але не повинна використовуватись для самодіагностики або самолікування. РБК-Україна не несе відповідальності за діагнози, поставлені на основі матеріалів сайту. У разі проблем зі здоров’ям обов’язково зверніться до кваліфікованого лікаря.